Hjem / artsfiske / Fra eliten i norsk havfiske, møt Espen Knarvik

Fra eliten i norsk havfiske, møt Espen Knarvik

Vi tok en prat med Espen Knarvik(43) fra Straume i Hordaland. Espen er i toppen av norgeseliten når det kommer til havfiske, guiding og artsfiske. Det kan flere bekrefte! 

Espen med en svær Skogseid røye

Av Raphael Pedersen

Espen er en veldig omgjengelig og hyggelig type, med stort hjerte og gjestfrihet så til de grader. Han er ikke den personen som skryter av seg selv, men holder sånt sett en lav profil og gjør det han elsker. Det er å fiske i godt selskap. Selv traff jeg ham for første gang på artsfiske treffet i Hardanger 2014.  Lenge hadde jeg drømt om å få fisken lysing krysset av på artslisten min. Espen fortalte meg at han hadde en bra plass til lysingen og inviterte meg på fisketur senere den sommeren. Dette møtet utviklet seg til å bli et skikkelig godt kameratskap med mange uforglemmelige fisketurer i vente. Forøvrig så leverte stedet hans, jeg fikk lysingen.

Som jeg nevnte tidligere i innlegget, Espen er ikke en skrytepave, han er mer opptatt av og høre på andre enn å fortelle om seg selv. Når jeg først trappet opp i stuen hans, la jeg merke til et helt skap fullt av diverse pokaler og diplomer fra årevis med konkurranser innen havfiske. Først da forstod jeg hvilket kaliber denne karen var lagt av, for han hadde ikke fortalt det selv nemlig. Vel, nå synes jeg at mannen som har hjulpet så mange innen fiske, skal få lov til å skinne litt selv. Derfor har jeg endelig klart å «presse» ham til å bli med på en liten sak her i avisen vår.

Skolest kongen Knarvik

 

Here it goes: 

FA: Når startet fiskingen for deg?

Espen: Når jeg var fire år. Jeg fikk en fiskestang og fisket en torsk som ble middag.

FA: Hvilke fiskeklubber er du medlem i?

Espen: For øyeblikket er jeg medlem i Bjørgvin HK og SFK Galskap.

FA: Hvilken form for fiske liker du best?

Espen: Havfiske, men fisker med alt og i både ferskvann og saltvann, noe jeg må gjøre som artsfisker.

FA: Hvor mange arter har du fisket på stang i Norge?

Espen: 104

FA: Hvor lenge har du vært aktiv innen fiskekonkurranser?

Espen: I norgescupen siden 2003.

Vi spør også hva som er hans beste konkurranse hittil, Espen svarer at han er usikker. Han har vunnet en del, men er stort sett fornøyd så lenge han har det moro. Noe han bruker og ha når han fisker og er sammen med andre likesinnede mennesker. 

FA: Det blir jo veldig mye fiske på deg, men kan du fortelle om en fangst du er spesielt fornøyd med?

Espen: Min første havmus. Jeg hadde ikke noe spesiel kunnskap, men lang planlegging. Jeg fisket den fra båt, med eget tackel. Det var gøy!

FA: Hva er det som driver deg til å fiske så mye?

Espen: Jeg liker utfordringene, det er alltid noe nytt.

Til slutt: Du er en dreven fisker med masse erfaring og har fisket hele 104 norske fiskearter. Kan du gi fra deg noen gode tips?

Espen: Det er viktig å tenke over hvilken fisk du er ute etter. Planlegg fisket ditt. Bytt biotop/habitat etter arten du skal fiske. Les deg opp, finn ut «hvor og når» og prøv deg frem med ulike teknikker til du lykkes OG(!) Ha det moro.

spisskate

Vi takker Espen for at han tok seg tid til en prat med oss. Han får du garantert se mer av fremover i fiskeavisen!

 

 

 

Om Raphael Pedersen

Raphael er En aktiv sports/arts-fisker fra Stavanger. Som artsfisker foregår det meste av fiske i sjø og hav, men alle arter skal krokes - derfor blir det hyppige turer i ferskvann også. Les mer på rpfiske.com