Hjem / Fiske / Europamester i havfiske 2017, Eivind Johannesen forteller om seieren

Europamester i havfiske 2017, Eivind Johannesen forteller om seieren

I starten av august, deltok 100 deltagere fra 14 nasjoner under Europamesterskap i havfiske. I år ble det arrangert på Måløy i Sogn og Fjordane . Blant store navn og dyktige havfiskere, var det en hard konkurranse. Men det var Eivind Johannesen fra Stavanger Deep Sea Fishing Club som til slutt sikret seg seier.

Europamesteren forteller om konkurransen til Fiskeavisen.no

Fornøyd Stavanger mann, full i medaljer.
Foto: Einar Elliasen

Første dag var det lite fisk ombord i båten. Dette var en dag der alt kunne skjedd egentlig. Jeg hadde en lysing som jeg mistet på ripa ( av en eller annen grunn brukte jeg ikke kleppen som stod klar). Med lite fisk, kan en slik tabbe fort koste deg båtvinn. Heldigvis hadde jeg nok fisk til å vinne båten.

Dag 2 ble det mer fisk. Hovedsakelig hyse og brosme. Mine 8 brosmer var tungen på vektskålen denne dagen. Nr 2 på båten (Italiener) hadde like mange hyser, men kun 2 brosmer.

Dag 3 var den med mest fisk i antall. Kristian Hausken var på samme båt denne dag, og han gav meg konkurranse til døren. Han hadde 12 hyser mot mine 8, men jeg hadde 10 sei mer enn ham.
Etter å ha overtatt ledelsen etter dag 3, begynte uroen i kroppen å melde seg. Jeg fikk noen gode tips om hvor seien stod, og fikk tenkt ut en plan for fjerde dag.

Dag 4 startet med fiske etter sei på 100-130m dyp. Fikk en litt treg start på dagen, men fisket meg opp i løpet av den andre timen. Hadde en Ire ombord som pushet meg litt, men ledet båten med 4 fisk når vi bestemte oss for å gå videre til neste område. Jeg gjorde et forsøk på å finne hyse som dagen før, men det lot seg ikke gjøre. Det kom en og annen fisk ombord, men ble mye båtkjøring de siste timene. Siste halvtime bestemte vi oss for å prøve en liten renne som vi fant på kartplotteren. Her fikk jeg ett par langer på 6-7 kg.
Etter litt kjapp hoderegning var det nå klart at jeg hadde tatt mitt fjerne båt vinn. Spørsmålet nå var hvor mye fisk Petter Skudal hadde fått. Han sto i veiekøen bak meg, og da var det ingen tvil om at min fangst var noe større enn hans.

Når det ble klart at jeg hadde vunnet, gikk luften litt ut av ballongen og uroen som meldte seg kvelden før var borte. Så var det bare å motta gratulasjoner.
Det var et stolt øyeblikk å få gullpinn på blazer under premieutdeling. Ikke minst en stående applaus fra de andre deltakerne, forteller Johannesen til Fiskeavisen.no 

Vi spør ham om hva som skal til for å vinne et EM?

Foto: Heiko Dreier

Det er vanskelig å si hva som var utslagsgivende for at jeg vant. Det er jo så mange småting som spiller inn og som skal klaffe. Fant tidlig frem til et takkel som var effektivt til flere arter. Samme takkel gikk til sei, lange, brosme og hyse. Ellers gjelder jo det samme her som for alle andre konkurranser. Planlegging før, følg med hva de andre på båten fisker med og hva de gjør. Prøve å registrere alt de fanger og hvordan. Endrer fisket seg, må du være rask med å bytte takkel. Passe på at du er effektiv i det du foretar deg. Ha system rundt deg i båten. «Opp med fisk, avkroking, bløgging, på med nytt agn og ned med snøre».
Så må vi vel ha en porsjon fiskelykke med oss. Tror det blir vanskelig å vinne noe uten den, sier Europamesteren med et smil.

Vi gratulerer Eivind Johannesen fra Stavanger med seieren. 

Mange Nordmenn på «pallen»! Torunn Handeland, Eivind Johannesen og Petter Skudal. Foto: Vigdis Sandvoll

 

Om Raphael Pedersen

Raphael er En aktiv sports/arts-fisker fra Stavanger. Som artsfisker foregår det meste av fiske i sjø og hav, men alle arter skal krokes - derfor blir det hyppige turer i ferskvann også. Les mer på rpfiske.com