Hjem / Fiske / Vi pratet med Lars Nilssen i forbindelse med boklanseringen «Ørret»

Vi pratet med Lars Nilssen i forbindelse med boklanseringen «Ørret»

Der er ikke hver dag det kommer en bok i fiske miljøet.  Når det først skjer så er det veldig stas.
Lars Nilssen har skrevet en ny bok, så da måtte vi bare ta en liten prat med Lars for å høre hva slags bok dette er.

Først Lars, så får vi gratulerer med lansering av boka «Ørret»

– Takker for det. Litt redusert i dag etter å ha skålet med nesten all de mer enn 100 frammøtte, men men …

Kan du fortelle oss hva som fikk deg til å skrive denne boka?

– Siden jeg lurte min første skogsørret i ungdomsårene har ørreten hatt hovedfokus i min fisketilværelse (som er omtrent det samme som selve tilværelsen – iallfall fra april – oktober). Jeg kom tidlig med i fiske kultiveringsarbeid under ledelse av en nitidig, nysgjerrig og dyktig kar som har hatt stor innflytelse på meg siden. Møtet med den nye generasjonen ørretforskere under innspilling av Lars og Lars VGTV-episoder, nøret opp under interessen. Paret med en grunnleggende historisk nysgjerrighet og et stipend fra Faglitterær Forfatter Forening ble ideen om bok dermed en realitet.

Hvem er boka ment for?

– Alle som har en viss kunnskapslyst utover å sette seg inn i hvilke farger som funker best i hvilket vær og hvor mange millimeter haletrådene på en vulgata-imitasjon bør være. Det dreier seg om norges mest populære sportsfisk, så jeg tror og håper den ville treffe relativt bredt.

Det er ikke bare å sette seg ned å skrive en bok. Flere har prøvd men gitt opp underveis, så hva er det som får deg til å gjennomføre å skrive flere bøker?

– Det krever definitivt en god porsjon selvdisiplin. Dette er bare til en viss grad noe man har eller ikke, men den styrkes definitivt om en føler man har noe viktig fortelle. Å ha et forlag og en redaktør i ryggen var også avgjørende. Uten deadlines og gode samarbeidspartnere kunne jeg holdt på et par år til ut over de fem jeg har bak meg allerede. 

Torsdag ble det holdt lanseringsfest på Collection Hotel Folketeateret med et ganske bra oppmøte.
Hva betyr det for deg når så mange engasjerer seg i det du gjør?

– En spiller bedre kamp på hjemmebane når publikummet er stort og heier en fram. Veldig glad det store publikummet, over all forventning …

Tilslutt. Hvor er det jeg finner boka om jeg vil kjøpe den?

– I de fleste bokhandlere, i sportsfiskebutikker og div steder på nettet. Kan bl. a bestilles her: http://www.vegaforlag.no/utgivelser/ørret/

Tusen takk for praten, så ønsker vi deg masse lykke til med salget av boka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om Daniel

Daniel: Aktiv fluefisker og isfisker. Fisker også med andre redskaper. Erfaring fra drift av fiskeutstyrs butikk og nettbutikk.