Hjem Fiske Fikk ørret på over 5kg på ismeite

Fikk ørret på over 5kg på ismeite

Av Daniel

22. Desember dro en kameratgjeng ut for å ismeite etter stor ørret. Målet for Kai Erik Westergaard var å slå sin tidligere rekord. Han og kompisene hadde rigget stengene, men det tok ikke lang tid før vennen Albin Dal ropte at Kai Erik må ta stangen sin, det var nemlig fisk på den.

Vi spurte Westergaard om han kunne fortelle litt om dagen, og det gjorde han med glede.

Dagen før lille juleaften ringer alarmen tidligere enn de fleste liker å stå opp, og det eneste jeg står opp før kl 06 er for å fiske. Etter noen timers kjøretur og litt forsinkelser fikk vi satt opp stengene på vannet.

I kompisgjengen har vi ismeitet etter ørret i en del år, og Mathias Aldorf slo til med rekorden i gjengen med en ørret på 3365 i 2012. Den rekorden har fått stå i ro en stund.

Det er veldig viktig å huske på å bruke agnfisk fra vannet/vassdraget man fisker i for å unngå sykdom, og at fisken man fisker med er død. Dette er også i henhold til norsk lov.

Les også: Mathias Aldorf fikk pukkellaks 

I kompisgjengen hadde vi sett bildene til Kristian Thoresen av grov ørret tatt på isen. Albin Dal tok kontakt. Vi fikk etterhvert tips om gode vann å prøve ut, og ikke minst uunnværlige råd om fremgangsmåte.

Foto: Albin Dal

I det lille skogsvannet vi nå satt på, hadde vi hørt rykter om større fisk enn jeg knapt turte å håpe på i løpet av livet. Målet for dagen var å nå opptil kiloen, med et lite håp om å nå over min personlige rekord på 1,5 kg. Ikke lenge etter vi har fått satt oss roper Albin Dal og peker på en av stengene mine. Den står i en markant bue, varsleren skriker og før jeg får løftet meg opp fra stolen ser jeg stanga fly av stativet. Heldigvis setter sveiven seg fast i foten på den ene tripoden og det ruser fortsatt ut snøret fra snella i det jeg kommer bort til stanga. Tilslaget bekrefter fast fisk, og jeg kjenner med engang at dette ikke er småfisk. Etter mye stanging og flere fine utras kommer fisken endelig til synet i hullet, og det var uten tvil ny personlig rekord! Nokså mo i knærne forsøker jeg å kjøre fisken pent og rolig. Etter rundt ti minutter får Albin Dal den opp av hullet og opp på avkrokningsmatten. Gleden er mildt sagt stor, særlig når vekten stopper på 5150 gram. Ørret på denne størrelsen gjør seg i min mening bedre i vannet enn på bordet, så den fikk svømme videre og spre genene sine.

Les også: Liten fisk, til stor glede i Oslofjorden med Albin Dal

Det skjedde ikke stort mer den dagen med unntak av noen runs på Albin sine stenger. At det ikke var antydning til et pip på mine stenger var egentlig helt greit med drømmefisken friskt i minne.

Tusen takk til Kai Erik Westergaard som valgte og dele historien sin med oss.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Jeg skrek, gråt, lo og takka både onkel og ørreten for opplevelsen - Fiskeavisen.no 7. mars 2018 - 16:37

[…] Les også: Fikk ørret på over 5kg på ismeite […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy