Hjem Fiske Gjeddekonkurransen på Kornsjø er over for denne gang

Gjeddekonkurransen på Kornsjø er over for denne gang

Av Anders Heide

Du vet at gjeddesesongen på åpent vann er i gang når Fiskespecialisten i Ed, Magnus Jakobsson i spissen åpner årets første gjeddefiske-konkurranse fra båt.

Skrevet av: Anders Heide
Lørdagen gikk stort sett med til å klargjøre båt og fiskeutstyr. Og det er først da man finner ut hvor mange sluker og utstyr man egentlig har klart å kjøpe inn i løpet av en lang vinter.
Tidlig søndag morgen gikk turen mot Kornsjø. Gradestokken viste ikke mer enn -5 og rimen lå godt på bakken. Humøret og stemningen var til å ta og føle på. Året første konkurranse var et faktum.
Det viste seg raskt at dagen skulle bli alt annet enn mørk og kald. Når vi ankom Kornsjø sto solen høyt på himmelen og varmen slo nesten imot oss. Mye tydet på vanskelige fiskeforhold, noe det også ble.
Magnus Jakobssen forklarte at det var ca. 50 båter og totalt 150 personer med i konkurransen. Reglene var enkle: Fang den lengste gjedda, ta bilde og slipp den pent ut igjen. Foruten om dette, ble alle oppfordret til å følge kardemommeloven.
Startskuddet smalt kl. 09:00, og ivrig kjørte vi til en «sikker» plass. Vi startet med å fiske på dypere vann, men skuffelsen var stor når vi hørte jubelen fra den nærmeste båten som fisket på grunna. Vi skiftet taktikk og dorget noen runder nært sivet. Brått smalt det på en rugg på 76 cm. Ikke så mye å skryte av, men det gjorde godt for selvtelitten i båten.
Klokka 12.00 til 13.00 var det fiskestopp og alle måtte inn for lunsj. Det var en herlig stemning av nysgjerrighet rundt bordene. Men, av den lille infoen man fikk med seg, så var det ikke mye fangst å skryte av.
Været slo om litt etter lunsjpausen. Det kom litt skyer og noen dråper med regn, dette gir som regel fiskelykke!
Vi testet ut diverse sluker, men det var Savage Gear sin 3D Roach Lipster i abbor farger som virket forlokkende på gjedda i dag. En pen gjedde på 94 cm ble dagen beste resultat for vår del. Det ble et par smågjedder til på 3D Roach`n, men ikke noe å skrive hjem om.
Det er utrolig hvor fort tiden går når man fisker, brått var klokken 17 og fiskekonkurransen over. Det var flere som hadde hatt fiskelykke etter lunsj og dagens resultat ble som følger:
1. plass: Herman Moseby. Gjedde på 111 cm. (Til høyre på bildet)
2. plass: Marcus Gillberg. Gjedde på 108 cm. (Til venstre på bildet)
3. plass: Daniel Seger. Gjedde på 102 cm.

Marcus Gillber (Til venstre )- Daniel Seger – Herman Moseby (Til høyre)

Gratulerer til alle tre!
Kommende konkurranse:
9 & 10 juni 2018. Gjeddekonkurranse i Aremark. Arrangør: Aremark Gjeddeklubb
PikeOfNorway

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy