Hjem Fiske Kaldrøkt makrell på en snadder måte

Kaldrøkt makrell på en snadder måte

Av Redaksjonen

Makrell er både godt og sunt. I dag bruker jeg *kaldrøkt makrell i retten min.

Oppskrift av: Raphael Pedersen – RPfiske.com

(Oppskriften fortsetter under bilde)

img_0328

Foto: Rpfiske.com

Det du trenger til to rause porsjoner er:
-500gr småpoteter
-500gr kaldrøkt makrell
-En sjalottløk
-En rødløk
-2-3 bunter med frossen spinat
-Creme Fraiche

1. Gjør alt klart! kok potetene møre (anbefaler små-poteter til denne retten) skjær tynne strimler av løken og gjør klar fisken (se bilde under)

img_0331

To stk fileter fordelt på en makrell side. Den andre fileten av fisken har jeg kuttet opp for å blande inn i miksen som kommer litt lenger ned i innlegget. Foto: Rpfiske.com

2. Når potetene er møre heller du ut mesteparten av vannet NB: la det ligge litt varmt vann igjen slik at du får tint opp spinaten.

img_0333

Dampende varme poteter, rødløk, sjalottløk og spinat.

PS: Grunnen til at jeg bruker frossen spinat er fordi den er genial! Den er ultra finhakket og egner seg veldig godt i retter som dette. Spinat er sunt- også når den er frossen.
Miks alt godt, men prøv og unngå å lage potetmos .. (dersom du ikke plent ønsker det da)
Nå har du i bitene med kaldrøkt makrell og smaker til med 2-3 gode spiseskjeer Creme Fraiche ( mer om du ønsker)

img_0335

Bland alt godt sammen og smak til med pepper og salt

NB: Kaldrøkt makrell er ganske salt i seg selv, så vær forsiktig med bruken av salt i miksen. For min gane var det salt nok med makrellen som ble blandet inn (samt den som kommer som topping)
TIps: Miksen smaker aller best når den er lun og ikke rykende varm. La den stå 15-20 minutter før du spiser den, dette er også med på å trekke ut smaker fra alle ingrediensene som er i.

4. Så er det selve kronen på verket da.
Varm en stekepanne på full guffe. La det ryke av den før du har i litt nøytral olje og bruner den ene siden av filetene du skar ut av makrellen.

img_0337

Makrellen er egentlig fet nok i seg selv, så du trenger bare litt olje for å få den gyllen. Foto: Rpfiske.com

Det tar ikke mer enn 20-30 sekunder å få en gyllen farge. Det fremhever smaken noe så enormt og tar seg bra ut på tallerken. Bare se her

img_0338

Rett og slett nydelig både som mat og på bilde. Foto: Rpfiske.com

Her får du en rett som er godt balansert. Den salte røkte makrellen som dempes av Creme Fraiche, en mild smak av løk og møre poteter samt sunn spinat og bra fett fra en fet og sunn fisk. Bon apetitt!

*Kaldrøkt makrell.
Denne kan selvsagt spises slik den er og det er helt ufarlig selv om den ikke er varmebehandlet.
-Men for gravide og ammende anbefaler matportalen at fisk som er kaldrøkt eller gravet skal være ferskest mulig.
Dette ser du på pakkens produksjonsdato , så her anbefales det at den er mest mulig dagsfersk.

Siste tips: Sjalottløk og rødløk er mye mildere i smaken enn gul løk og disse egner seg godt i rå tilstand. Likevel.. jo tynnere du skjærer dem, jo bedre. Det viktigste av alt er: Prøv deg litt frem selv og se hva og hvor mye av alt som passer best for din munn.

Vh Raphael som for øyeblikket er mett og god.

img_0341

Foto: Rpfiske.com

Vh Raphael Pedersen
www.rpfiske.com

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy