Hjem Fiske Kystmeite tips fra Lasse Bøe. Del 1-Intro

Kystmeite tips fra Lasse Bøe. Del 1-Intro

Av Daniel

Lasse er en meget habil kystmeiter bosatt på Karmøy. Fiskeavisen er så heldig å få dele hans genuine kystmeite tips gjennom flere innlegg.

 

Her har Lasse bøe har akkurat landet en flott sjøørret på kystmeite utstyr.  2610gr foto: Egil Bøe

Artikkel forfatter: Lasse Bøe

Kystmeite, eller agnfiske i sjøen fra land, er en spennende tilnærming til å oppdage hva som finnes under havoverflaten. Med enkle midler kommer man i kontakt med de aller fleste artene vi har langs norskekysten, og metoden i sin helhet er like enkel som den er effektiv. Lasse Bøe viser deg hvordan du kommer i gang med kystmeite

Hva er kystmeite?

Kystmeite er kort fortalt fiske med agn i sjøen, og kan foregå på mange måter. Enten det er med sjøørretutrustning, 20gr bly og ei lita reke som på jakt etter flatfisk på èn meters dyp eller med grove surfstenger, store sneller og hele sild på på kveitejakt – kystmeite er mulighetenes arena. Duppmeite etter sjøørret er også kystmeite, og noe av det gøyeste som finnes!

Det er snart 15 år siden Jeg begynte med kystmeite. Jeg har den dag i dag like stor glede over å lande halvkilos lomrer, sjøørret på kiloen og mellomstore berggylter som jeg også gjør med piggskater, havål og kveiter på mange kilo. I løpet av et år varierer jeg voldsomt mellom hva jeg vil fiske etter.

For mitt vedkommende er kystmeite den ultimate søken etter sinnsro, tilfredsstillelse og et kjærkomment avbrekk fra hverdagens kjas og mas. De som ikke har opplevd å finne seg selv halveis liggende oppetter en stein med kaffekoppen i hånda, capsen dratt ligg godt frem i panna og øynene festet forventingsfulle på et par bøyde stangtupper, bør prøve det.
Jeg har pr. mars 2017 notert nærmere 60 arter under kystmeite. Mange av de er bifangster under målrettet fiske etter andre arter, men det forteller om et stort potensiale for de av oss som er ute etter en annen opplevelse enn slukfiske etter torsk, makrell og sei. Favorittfisket mitt er jevnt over flatfiskmeite og den evige jakten etter de store eksemplarene, og for min del er kystmeite veien å gå. Det jeg liker mest med denne fiskeformen, er at jeg føler jeg aldri blir ferdig utlært og at jeg lærer noe nytt hver gang. At det er under kystmeite jeg har truffet på de kuleste fangstene mine er derfor heller ingen tilfeldighet.

Bilde3: Artikkelforfatterens bestenotering på piggvar – 4220gr/58cm. Hovedstikkordene er lokasjon, aktivt fiske og en smule «stayer»-evne til å holde ut. Foto: Ivar Magne Høgås

 

I del 2 vil Lasse fortelle hvordan du kommer i gang med kystmeite. Da får du vite alt du trenger om utstyr, agn, teknikker, oppheng, knuter og alt diverse du må vite for å bli en dyktig kystmeiter.

Les del 2 her – Kom i gang

Følg med i neste del som kommer fortløpende. Tenk å lære seg hvordan man lander en kveite på 44kg fra land?

Den ultimate kystmeitefangsten – et resultat av mange års prøving og feiling, utforsking av nye plasser i alt slags vær og forhold og mye glede og forbannelse. Artikkelforfatterens far, Egil, har akkurat landet ei kveite på 147cm fra land, noe som kvalifiserer til 44kg etter vekttabellen! Foto: Lasse Bøe

Les del 2 her – Kom i gang

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Kystmeite tips fra Lasse Bøe. Del 2- Komme i gang. - Fiskeavisen.no 6. mars 2017 - 17:35

[…] Ikke lest del 1? les den her – Hva er kystmeite? […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy