Hjem FiskeLaksefiske NJFF: Villaksen taper, som vanlig, igjen

NJFF: Villaksen taper, som vanlig, igjen

Av Martin Tilrem

Foto: Pixabay
Screenshot: Regjeringen

Både Norske Lakseelver og Norges Jeger og Fiske-forening er klar i sin melding om regjeringens budsjettforslag; igjen er det villaksen som er taperen i regnestykket. 

Dette meldes av NJFF på deres egne nettsider. 

Det er i hovedsak Hardangers allerede liten villaks bestand det er snakk om, og generalsekretær i NJFF sparer ikke på ord når han ytrer meningen til både seg selv men også selve foreningen.

– Regjeringens framlagte budsjettforslag vil ha dramatiske konsekvenser for de ville laksefiskene sør i landet, og i særdeleshet i Hardangerfjorden. Det kuttes dramatisk i de redningsaksjoner som er igangsatt for å ta vare på de siste restene i Hardanger, i tillegg til redusert innsats på kalkingsfronten. Dette er uansvarlig og svakt. 

Også Norske Lakseelvers generalsekretær Torfinn Evensen er ufornøyd med budsjettforslaget.

– Disse årlige kuttforslagene skaper uforutsigbarhet i en allerede presset situasjon for villaksen. Regjeringen skuffer med disse kuttforslagene alle de som arbeider for en bærekraftig villaksforvaltning, og jeg nøler ikke med å kalle dette en dødsdom for de ville laksefiskene i Hardangerregionen.  

Lite laks i Hardanger 

Det har flere ganger, – i flere år, blitt rapportert at det blir mindre og mindre villaks i både Hardangerfjorden og vassdragene som renner ut i området. Det er utplassert levende Gen-banker i Hardanger, slik som det også er plassert i Nordland, Troms, og andre steder i Norge. Mer om det kan leses på Miljødirektoratets nettsider.  Problemet er dessverre at det ikke er satt av penger til å opprettholde eller oppgradere utstyret som ikke har klart å løse problemene til Villaksen i Hardanger.

Kalking av vassdrag og tjern i Norge har i bunn og grunn vært en aldri så liten solskinnshistorie, og det vekkes derfor negativ interesse når regjeringen forslår å bruke 93 millioner mindre enn det som er planlagt for 2018. Fattige 5 millioner er satt av til kalking.

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_27]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy