Hjem Fiske Ny lang fiskeart for Lucas (12)

Ny lang fiskeart for Lucas (12)

Av Redaksjonen

Lucas (12) fra Askøy er en meget ivrig sporsfisker med over 1100 følgere på Instagram og egen blogg. Under sjøørretfiske fikk han en helt ny art på korken.

– Vi var egentlig på jakt etter sjøørret. Det var store stimer med småfisk rundt oss, så tror det var disse horngjellen jaktet på, da det hugget på en Søvik Auren, forteller Lucas til Fiskeavisen.

Horngjel er ikke en uvanlig bifangst under sjøørretfiske. Spesielt fluefiskere opplever at denne lange tynne fisken er veldig ivrig etter fluene. Men å få denne fisken til å sitte på en sluk er ikke enkelt, til vanlig fiskes gjerne denne fisken med en spesiell tråd som setter seg fast i tennene til fisken.

– Den dro ganske kraftig, så trodde først det var en stor makrell. Vi tok den opp, tok bilde og slapp den ut igjen. Har fått mange forskjellige arter, men denne hadde jeg ikke fått tidligere, så det var gøy, forteller Lucas.

Vi fikk en fin sjøørret etterpå, så det var en kjekk dag med fisking, avslutter Lucas til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy