Hjem Nyheter Tips til valg av sovepose

Tips til valg av sovepose

Av Redaksjonen

Sola har snudd og det blir lysere for hver dag som går og vi alle gleder oss til varmere og lysere dager.

MEN!!!!!

Det er enda litt igjen av vinteren og jeg mener du har ikke vært på en sikkerlig tur før du har overvintra minst et par netter ute i villmarken.  Dette er fantastisk årstid å sove ute på, som jeg mener folk flest bør få med seg.

Skrevet av: Daniel fra Amaturen

Og skal du sove ute mitt på vinter’n så trenger du en sikkerlig sovepose.

For som alle vet det finnes et hav eller en jungel eller en villmark? Av soveposer der ute!

Når det kommer til soveposer så er det mye forskjellige meninger der ute og det gjør det ikke noe lettere å bli klok på hva man skal kjøpe.  Jeg har gått gjennom drøssevis av forumer, Youtube videoer og diverse google søk for å få en klarhet i det store soveposeuniverset.

Det er mye å ta tak i: vekt, fiber eller dun? lengde, passform, T-Comf,  TLim, TExt, hvilke merker og ikke minst PRIS!!!!

Jeg har selv gått gjennom jungelen eller villmarken og her er mine tips om hvordan du skal velge riktig sovepose til en rimelig penge.

En vis mann  aka. Lars Monsen sa en gang – «Er man veldig fokusert på vekt i sekken, legg den lille ekstra vekten i soveposen. Soveposen må minst veie 2,5 kilo. Ikke se på hva som står på posen eller i brosjyren når det gjelder hvor mange grader posen tåler. Gå etter vekten. Da er du trygg»

Så en ren dun sovepose er ikke den beste alternativet på vinter’n etter min mening, selv om en dun sovepose får pluss for vekta, har en dun sovepose mye lettere for samle til seg fukt, bli våt og kald. Og det ække no særlig når man skal ligge ute i minuser grader. Pluss en dun sovepose har tendens til å koste fem ganger så mye som en fibersovepose.

Så her burde du absolutt gå får en fiberpose. Fordelen med fiber er at de er vannavvisende og Fiberen mister ikke isolasjonsevnen dersom posen skulle bli våt. Det er derfor ikke kritisk om du er på tur hvor du vil oppleve fuktig klima eller kondens. Den vil fortsatt holde deg varm.

Så var dette med pris. De fleste vintersoveposene jeg har sett på nett ligger på alt fra 3000,- til 10.000,- og hvis du ikke skal over Nordpolen eller Sørpolen så er det ingen vits å betale så mye for en sovepose. Noen gode råd er å titte på Finn, outlet’s (personlig fant jeg min TROLLHEIMEN X-TREM-LONG) på Helsport sin outlet på nett til en rimelig penge.

Når gjelder lengden på posen så er det litt forskjellige skoler. Noen mener at når man går for en sovepose som er litt for lang så vil du få en del ekstra åpent rom inne i soveposen. Dette gjør at det blir vanskeligere å varme opp all den luften inne i posen noe som krever mer energi fra deg og posen kan derfor virke kaldere enn det den er laget for. Likevel vil du få litt mer komfort inne i posen da du får større plass.

Her mener jeg som damene. Heller for lang en for kort.

Fordelene er at du kan varme klær i posen og du slipper å stange med beina i enden, det er no skikkelig drit. 30cm over personlenden er gull! Så fortvil ikke om du har kjøpt en du føler er litt for lang.

Mitt aller beste tips er å investere i en vintersovepose fra Isbjørn.no, de skreddersyr nemlig soveposen til deg etter dine mål, og de har den beste prisen jeg så langt har sett på markedet.  Den DYRESTE soveposen de har «Jan Mayen» ligger på 2095,- ink mva som troligvis var den soveposen Lars Monsen brukte over Canada på tvers.

Så skal du gå for en bra, rimelig, norskprodusert, skreddersydd vintersovepose så hadde jeg uten tvil gått for en sovepose fra Isbjørn, noe jeg angrer på at jeg ikke gjorde (fant ut om isbjørn etter jeg hadde kjøpt hos Helsport).

Skrevet av: Daniel fra Amaturen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy