Hjem Fiske Verdensmesterskap i isfiske

Verdensmesterskap i isfiske

Av Redaksjonen

Her er det norske laget samlet på isen i Litauen. Foto: arrangøren.

Dette var den 18. gangen det ble gjennomført VM i isfiske. Innsjøen Rekyva i Litauen var stedet der det helgen den 18 og 19 februar ble arrangert mesterskap. Fra Norge dro det en tropp med 7 spente fiskere.

Det var lag fra 12 nasjoner som deltok i dette mesterskapet, der vertslandet Litauen tok førsteplassen med det hviterussiske teamet på andreplass.

De norske deltakerne hadde vært gjennom en nasjonal kvalifisering for å komme på landslaget. 

-Året i forveien har alle deltatt i en serie med uttaksstevner, der en må komme på topp 6 totalt i serien. Det blir arrangert 6 stevner, der de 4 beste resultatene for hver fisker blir tellende, forteller Niklas Strengelsrud til Fiskeavisen.

Det ligger en del forberedelser før et slikt mesterskap. Fiske det kan de, men de bruker mye tid på samle informasjon om den sjøen det skal fiskes i. Når de kommer ned dit de skal fiske, bruker de mye tid til å bli kjent på sjøen.

-Etter at vi kom ned til Litauen og fikk vi begynne treningsfisket, Det var tildelt ruter som det skulle fiskes i, hvor vi blant annet testet ut forskjellige typer fòr og fòrteknikker.

-Planen ble til at vi jobbet med å holde stor snittstørrelsen på fisken og brukte mye tid på å finne ut hvor det var mest fisk rundt i de forskjellige rutene. Vi jobbet med å kontrollere dybder og strømninger rundt rutene. Det er tillat å fiske rundt rutene 3 dager før konkurransen.

Stengelsrud forteller at det er samarbeid som et lag som gir gode resultater, der alle hjelper hverandre, og utveksler ideer og erfaringer. 

Resultatmessig for laget ble 1 av 2 målsettinger oppnådd, det var å bli beste Nordiske nasjon. Den andre målsettinga var å komme på øvre halvdel av resultatlista, og muligens å kjempe om pallplass. Individuelt ble Tomas Bagdziunas nr.10 totalt, som er beste individuelle resultatet for Norge noensinne. Kjell Joar Nerhagen gjorde det også godt, med en 22.plass.

Nederst i artikkelen kan du finne alle resultater fra årets verdensmesterskap.

 – Med tanke på den korte tiden vi fikk til trening på sjøen, og hvordan været gjorde at selve konkurransen ble fremflyttet, slik at begge omgangene ble på samme dag, er dette et godt resultat.

-Fiske kan vi, men vi bør dra ned tidligere. Vi trenger mer tid til å bli kjent med vannet. Ville også hjulpet mye om delegasjonen fra Norge var på minimum 10 mann, slik at vi får bedre kontroll på rutene under selve konkurransen. De store nasjonene, har delegasjoner på 12-15 personer.

De som deltar på dette verdensmesterskapet, betaler det meste av utgiftene av egen lomme. Det må nevnes at de ble sponset med isbor fra Nero, og varme støvler fra Torvi.

Det norske laget besto av følgende fiskere:

Kjell Joar Nerhagen, 44 år. Bosted Trysil

Niklas Strengelsrud, 45 år. Bosted Askim

Odd Henning Hansen, 57 år. Bosted Raufoss

Ivar Borthen, 57 år. Bosted Trysil

Tomas Bagdziunas 35 år. Bosted Tynset

Marius Hassve, 39 år. Bosted Rena

Kaptein for laget. Linas Satas, 46 år. Bosted Tynset

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy