Hjem Fiske Arne rømte til fjells for å fiske

Arne rømte til fjells for å fiske

Av Redaksjonen

Det er noe med den gode følelsen man får av å pakke sekken, og vite at du skal være borte noen dager for å gjøre akkurat det du elsker. Arne Fodstad Karlsen gjorde nettopp dette. Han pakket sekken, satte seg på scooteren og reiste til fjells i midten av mars for en ukes tid. Han har valgt å dele sin historie fra turen med oss, så nå er det bare å drømme seg litt bort.

Karlsen forteller:

– Dro på tur den 12.Mars og kom tilbake 20.Mars. Turen ble starta fra Altevatnet i Bardu. Etter en snøscootertur og noen timer på ski innover var jeg fremme på kveldinga. Ble borra opp et hull og teltet satt over. De første dagene var det det svært dårlig bett og mye frustrasjon. Trøsten ble at det var en del fugl i nærområde som unghunden Joker (22mnd) fikk trene mye på.

– Det var en kald tur, der det i perioder lå på 14-15 minusgrader og vind på 10-14m/s i perioder. Da er hullet i forteltet godt å ha. Kikk-fiske fra soveposen blir rene luksusen. Etter en trå start ble været og fisket bedre.

– Endel fine ørreter på 500-750g ble landa i fortelt og på isen. Alle gikk på GITS røyeblink 100mm i kobber, agn var både mark og maggot. Etter et par fantastiske dager med brukbart fiske og nydelig vær, med fugl som trykte godt, kom det et skikkelig uvær over oss.

– Turens siste dager ble stort sett brukt til fiske i forteltet med Søvik Dividalsblinken 120mm med maggot. Noe som viste seg å gjøre susen. Under mårraskaffen kom en ørret i full fart gjennom hullet og dro med seg agn og blink, etter par minutter med kaos og velta kaffekjele var ørreten landa. Gleden gikk fort over til frustrasjon når en av vatnets kjemper valgte å vise seg i hullet med jevne mellomrrom utover dagen, og tankene på om hullet var stort nok gjorde meg svett, med 125mm borr. Uten å vise interesse for noe av det jeg prøvde å lure den med, var slaget tapt når mørket kom utpå kveldinga og fiskelyset ble borte.

– Noen støkroker ble satt opp rundt teltet som et siste desperat forsøk. Det eneste de klarte å lure var ei lita røye på 250g. Trøstepremien kom likevel dagen etterpå da ei flott røye etter 20 minutter i hullet lot seg lure helt oppunder iskanten. Ble en kortvarig prosses da jeg fikk nappa ho rett opp i hullet. Både hund og eier var fornøyd når ei smellfeit røye lå og sprella i teltet. Det ble rask konkludert at årets første røye over kiloen var landa med god margin.

– Totalt ble det tatt 9 ørret og 3 røyer av flott kvalitet på turen. Ble litt forundra over at all fisken som ble tatt var hufisker. Ble litt av et sjokk å komme tilbake bygda når jeg så at hele samfunnet var snudd på hodet, avslutter Karlsen til Fiskeavisen.

Karlsen anslår at røya var en plass mellom 1,2 – 1,3, og ørreten rett under kiloen. Vekta var ikke med, så de ble ikke veid.

Takk til Arne for tekst og bilder.
Ikke glem å tips Fiskeavisen om dine turer og fangster.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy