Hjem Miljø Det Chilenske Miljødepartementet klager inn Marine Harvest

Det Chilenske Miljødepartementet klager inn Marine Harvest

Av Redaksjonen

Tidligere i år kom nyheten om at en av Marine Harvests anlegg i Chile var blitt utsatt for harde værforhold. Som resultat rømte nærmere 700 000 laks. Samme måned ble det klart at selskapet kan stå i fare for å miste både tillatelsen fra Chiles myndigheter til å drifte i landet, samt å bli bøtelagt.

Nå har imidlertid det Chilenske miljødepartementet klaget inn Marine Harvest til en av organene i Chiles regjering som representerer dem i juridiske saker. De mener rømningen på 700 000 laks kan ha en negativ påvirkning på miljøet. Organet, som bærer navnet Consejo de Defensa del Estado, kan saksøke bedriften om de konkluderer med at Marine Harvest har gjort skade på miljøet. Det melder flere Chilenske medier mandag.

“Vi tror at situasjonen i området er alvorlig og vil gi en betydelig innvirkning på miljøet, derfor kom vi til Statens rosvarsråd og vi presenterer denne klagen slik at fakta kan undersøkes. Vi forsøker å reparere miljøskaden,” forteller Underdirektør Riesco til LT Pulso. 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy