Hjem Fiskeguider Fin sjøørret på flue om vintern

Fin sjøørret på flue om vintern

Av Martin Tilrem

Fiskeavisen har intervjuet 2stk. ihugga fluefiskere som har jaktet på sjøørreten denne vinteren, og som kommer til å fortsette å fiske. Les hva de har å si og se på bildene under.

Espen Dalen:

Fisken veide ca mellom 700 og 800 Gr og var lang. Fisken var ca 45 cm lang.
Jeg fanget den en plass i Bamble kommune, jeg hadde aldri prøvd der før, men det viste seg at det ikke var et dumt valg å prøve plassen.
Ørreten tok en selvbinden Vaskebjørn / kuttling imitasjon. Denne bandt jeg kvelden føre og den fikk ørreten til å hugge på. 
Stanga bøyde seg kl 15:00 ca og brøt ut i full fart flere ganger.
image1
Andre Bakke:

Hei, fisken var 70 cm og veide 3,3 kilo 🙂 Jeg fikk fisken i Oslofjorden. Den tok en hjemmelaget brisling imitasjon ( supreme haire og rev som overvinge ) ca 7 meter lang. klokka var 11.50 ca. Var en ganske spesill opplevelse : Fisket i en liten bukt som har gitt meg flere fine sjøørreter på denne tiden av året. Bukten er ganske grunn før en markert marabakke starter. Startet med noen korte kast på ca 10 meter uten å kjenne noe. Etter som jeg nærmet meg 30 meters lange kast merket jeg noe lugge i flua etterfulgt av ett stort plask…Fortsatte og dra inn og det samme skjer, virker som fisken bare leker med flua ! På det ene kastet kaster den seg over flua 3 ganger uten og bite. Jeg sjekker flua for å se om alt er i orden, den ser fin ut og legger ett nytt kort kast. Det samme skjer, men denne gangen bare 5 meter unna der jeg står ! Fisken hopper nærmest og lander på flua, virker som den prøver og slå flua ihjel.. Jeg tar et tredje kast, dette kastet bare ca 7 meter langt, det samme skjer nesten med en gang flua lander ! Jeg begynte og lure på om fisken så dårlig eller om noe var galt.. På det fjerde kastet etter ca 3 rolige inntrekk gjør fisken det samme, men denne gangen stopper jeg inntrekket og lar bare flua dale ( som om den er død ).. tok ikke lang tid før snøre jeg hadde i hånden bare raste ut ! Den var utrolig sprek, måtte flere ganger pumpe den inn ! Etter 10 minutter fikk lillebroren min den i håven. Har aldri opplevd noe lignende ! menmen, det som er så gøy med sjøørret fiske, du vet aldri hva som skjer…

image

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy