Hjem FiskeFluefiske Første gang i elva

Første gang i elva

Av Daniel

Vi tok en prat med Dan Echolm fra Stramt Snøre som har lagt ut en video fra sitt første møte med en lakseelv.
Han har holdt igjen klippet en stund, begrunnelsen får du her.


Du sier det er første gang i elva, men var det også din første laks som du mistet? Hvordan var det å få den i elva?
Klippet er fra første gang jeg setter mine føtter i en lakseelv og fisker bestemt etter laks. Det er min første laks i en elv og den største laksen jeg har hatt på, og den eneste i elv…. Men det er ikke min første laks. Jeg har fått laks en gang tidligere ved ren tilfeldighet når jeg og noen kompiser tok et par kast etter noe makrell på grunt vann.  Å få laksen var en stor blanding av følelser fra glede, kvalme, lettelse og mye mer. En eksplosjon av følelser. Jeg kunne ikke tenke meg at min første gang i en lakseelv, så fikk jeg laks. Jeg fisket på laksen i ca 6 timer fra samme sted før den endelig tok. Når den tok, så var det nesten ikke morsomt å føle på hvor lite kontroll jeg hadde over situasjonen. Det var nesten ekkelt, men alikevel utrolig gøy! Men jeg hadde og en liten følelse på at jeg ikke ville se den bli landet. Når laksen gjorde sitt første lille utras fikk jeg virkelig kjenne kreftene det er i denne fisken. Det var egentlig litt latterlig hvor lite forberett jeg var på det. Heldigvis sto guidene med meg og hjalp meg med hvordan jeg skulle håndtere laksen, og hva jeg skulle gjøre under “kampen”. Jeg lærte veldig mye på de ti minuttene laksen var på.

Som uerfaren elvefisker etter laks 😀 Har du noen tips til andre som har lyst å prøve seg? Noe som er viktig å huske på?
Ta imot tips fra erfarene fiskere. Ta deg gjerne en tur i elven uten fiskeutstyr og se. Det er lov å være der selvom du ikke fisker. Bare ikke plag de som fisker hehe. Vær forberedt når det gjelder utstyr og i sinn. En laks er ikke som en stor lyr, og du kan forvente deg en heftigere kamp enn det. Ikke forvent fisk de 10-20 første gangene. Om du skal få en på, ikke forvent at du skal få den opp. Husk å ta deg god tid. Starter du å fiske på et strekk, så gjør litt planlegging. Åsen skal du lande fisken, hvor er det best å lande fisken osv. Og husk stor håv, målebånd og vekt. Skal du fiske med mark eller spinner, er det best å fiske i fossene der laksen gjerne står og tar seg en pause eller venter før den svømmer opp. respekter andre fiskere og respekter plassen.

Vi må jo nesten spørre, ettersom det ble fangst, så regner vi med at det blir en tur til. Når og hvor blir den om du tørr å røpe det?
Klippet kan virke ganske nytt, men det er faktisk fra Juni. Jeg har bare holdt det igjen pga tungt hjerte av at jeg mistet laksen! (og ferie) hehe. Siden den turen har jeg allerede hatt flere turer i oselva, der jeg har hatt laks etter fluen min og mange turer uten noe liv. Jeg har også vært i Vik’s elva, Nummedalslågen og Arna siden den tid men ikke noe mer fisk enda. Min neste tur fra i dag blir Modalselva, Arnaelva og Nausta som er bestemte turer. Nausta skal vi ha en hel helg i, så det gleder jeg meg veldig til!

[ads1]

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy