I et nytt anslag over de globale fiskeriene har fiskeriforskerne Daniel Pauly og Dirk Zeller fra Universitetet i British Columbia estimert at 109 millioner tonn fisk blir hentet opp fra havet. Dette er nærmere 30 prosent mer en hva som ble offisielt rapportert i 2010, som sa at tallet var nede ved 77 millioner.
Pauly og Zeller forteller i en artikkel hos Nature Communications at det det ble nådd en fangsttopp i 1997 på 130 millioner, og at tallene har falt siden den gang. De mener selv at nedgangen skyldes kollapser av fiskebestander, og frykter at flere bestander kan ha samme skjebne.
Daniel Pauly forklarer også at tallene både kan være for lave og for høye, ettersom det har blitt brukt delvis tvilsomme metoder for å estimere fangst de ikke har tall på. FAO, «food and agriculture organization» sier velkommen til undersøkelsen, og er interesserte i teknikken de har brukt på å rekonstruere fangst. De legger likevel til det samme som Pauly forklarer, at noe av dataen brukt kan være delvis feil. De er enige i hovedkonklusjonen av forskningen, at det må taes tak i problemet.
Hovedbeskjeden, noe som er 100 prosent sikkert, er at fangsten av fisk i verden er høyere en hva som blir rapportert.
Det kan merkes at det er mindre fisk i havet, uansett hvilke art det er. Hva har du lagt merke til som kan ha en sammenheng med denne forskningen?