Hjem Fiske Jeanett Bersås på sin første havfiske tur!

Jeanett Bersås på sin første havfiske tur!

Av Daniel

Det er ikke lenge siden flere av fiskeavisens lesere fikk møte Jeanett. Ei jente som elsker å denge sluk i Oddas fjorder. Nå ville hun mer og derfor ble hun med på to dagers havfiske på Sotra.

 

Sammen med undertegnede og mine fiskekompiser ble hun med til havs. Noe litt annet fiske enn hun er vant til.

Av: Raphael Pedersen

Haspelstangen hun er kjent med ble selvfølgelig byttet ut med havfiske utstyr. Over ullgenseren fikk hun en flyte dress. Når redaktøren og gutta legger ut på tur, er vi klar uannsett vær. No mercy!

Jeanett hadde et par bekymringer på forhånd. Ville hun bli båtsyk og hadde hun utholdenhet til fisket vi skulle gjøre på dypet?

Vel! Utholdenheten ble satt på prøve allerede etter første nedslipp. Hun debuterte sitt dypvannsfiske med å hale opp et bildekk fra 200 meters dyp! Jeg vil tørre å påstå at dette beviser en real utholdenhet!  Stolt av seg selv da utholdenhetsprøven var bestått, samt at hun hadde gjort en god gjerning med å rydde litt søppel fra havbunnen.

Resten av dagen er ikke så mye å skrive om fiskemessig. Uforklarlig dårlig. Dette meldte forøvrig flere båter i området om.

Vi hadde som mål at hun skulle få kjenne på noe bra fisk i løpet av de to dagene hun hadde med oss. I det minste få seg et par nye arter. Normalt sett har dette aldri vært et problem på mine 15 turer hit.

Dag nr 2. 

 Kaptein Espen Knarvik sa bestemt fra om at Jeanett ikke fikk reise hjem før hun fikk fisk. Vi la oss på “hotspottene” som normalt sett gir bra med fisk, men denne gang skulle det være helt “svart hav” . Undertegnede fikk en liten lange på 3-4 kg samt en Bergens pale ( Sei under 3 kg ) Unormalt og merkelig lite liv.

På Stangen til Jeanett skjedde det lite, før hun strammet litt i linen og kjente litt motstand i andre enden. Sharknado på gang og ny art på henne!

Vår minste haiart. Svarthå (Etmopterus spinaxk) Foto: Raphael Pedersen

Jeanett var svært facinert over denne lille agntyven og la ikke merke til at stangen hennes fikk et kraftig napp bak seg, dermed fikk hun ikke gitt tilslaget. Kanskje dette var persen vi ønsket hun skulle få? Man får aldri vite.

Litt senere var det fisk på igjen. Sharknado part two.

Ny art igjen for jeanett. Enda en av våre haiarter. Hågjel (Galeus melastomus) foto: Raphael Pedersen

Nok en gang facinert over å se disse haiene i ekte liv og storfornøyd med fangsten sin.

Skipper Knarvik var ikke helt fornøyd med at Jeanett ikke hadde fått noe ordentlig fisk enda, derfor bar det ut på det åpne hav. Forholdene for havfiske var ikke optimale, men det gikk en liten stund. Her kom testen Jeanett hadde gruet seg mest til.. ” blir jeg båtsyk”?  Ja, for nå skulle det bli røft ! Bølger på 4-5 meter ventet  oss ute på havet. Det ble med maks 30min fiske før vinden ble så brutal av vi måtte tilbake mot fjorden. Turen inn ble vel så røff som den kan bli før det blir på grensen til skummelt. Litervis med sjø sprut , regn og heftige bølger fra alle rettninger.

I slike situasjoner kan man prise seg lykkelig over en båtfører med utallige timers erfaring!

Jeanett taklet dette også fint! Båtsyk, hva er det ?? Ikke noe hun trenger å bekymre seg over i hvert fall .

Selv om fisket ikke gikk etter planen denne gang, fikk hun i det minste kjenne litt på hva havfiske er.

Dette sier hun selv om turen. 

“Det er jo utrolig spennende og ikke vite hva som biter på og det er så kjekt og se nye arter. Jeg håper en gang og få kunnskap nok til å drive med artsfiske. Det er absolutt en røff sport. Det er ikke til å legge skjul på at det krever mye styrke, utholdenhet og vilje. I tillegg er det e stort pluss at du tåler sjø. Dette er noe av det kjekkeste jeg har vært med på. Jeg var så utrolig heldig at min første tur var med en så dyktig og støttende gjeng. De var fantastiske. Min første tur gav definitivt mersmak. Jeg er i god gang med styrketrening igjen og har som mål og dra opp noen store fisker i framtiden”

Ny tur er allerede på gang og da skal det bli mer enn haiarter på Jeanett! Denne helgen bydde på et uforklarlig dårlig fiske. Noen ganger er det slik, men ikke neste gang! Vi gutta er utrolig imponert over Jeanett sin vilje og innsats. Ei dame med skikkelig bein i nesen og definitivt en kommende havfisker!  Hun er til og med blitt medlem i klubben til redaktøren “fiskekompisane” som nå må skifte til  “fiskekompisane og venninnen” ..eller noe sånt.  Vi gratulerer Jeanett med 2 nye arter på turen, det er bedre enn ingenting!

Jeanett her med en av Norges beste havfiskere. Espen Knarvik. Foto: Raphael Pedersen

Her er forrige innlegg fiskeavisen gjorde om Jeanett

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Husker dere denne jenta? - Fiskeavisen.no 8. juni 2017 - 18:38

[…] hva har skjedd siden forrige innlegg vi gjorde?  Sist gang handlet det om nye arter og havfiske sammen med undertegnede og mitt fiske […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy