Hjem Nyheter Mulig ny verdensrekord med uer på over 13 kilo

Mulig ny verdensrekord med uer på over 13 kilo

Av Redaksjonen

Tyske Svein Peine, hadde sammen med 7 fiskekompiser fra Tyskland, tatt den lange turen på 2700 kilometer med bil opp til Finnmark for å fiske.

De har vært på Loppa Havfiske tidligere, denne fiskedestinasjonen som ligger i Nuvsvåg i Finnmark.

-Det var veldig variert vær de dagene vi var på Loppa, men en dag ble det skikkelig bra. Det var vindstille og rolig sjø, så vi stakk ut tidlig på morgenen, forteller Svein Peine til Fiskeavisen.

De startet med å fiske agnfisk, noe som gikk raskt unna. Denne dagen skulle de bruke småsei som agn. Småseien ble kuttet i små biter, før de ble satt sammen på en Redfish Paternoster, med en pilk på 450 gram for å få nok vekt for å få den ned på dypet.

De fisket på rundt 200 meters dyp, med riggen hengende rundt 30 meter over bunn.

Svein fikk på noe tungt, og han forsto raskt at dette var en stor fisk. han begynte å sveive fiske opp.

– Etter 100 meter, takket den elektriske snellen for seg, så da ble det å pumpe og sveive på den gamle måten for å få fisken til overflaten, forteller Svein.

Med god hjelp fra fiskekompis Jan Thiede, fikk han kjempefisken raskt ombord i båten.

les også:

Fisken veide hele 13,1 kilo, og det er en mulig verdensrekord. Fiskeren vil etter hvert prøve å få godkjent dette som en internasjonal rekord.

Fiskeavisen er kjent med at bruken av elektriske sneller kan være diskvalifiserende for å få godkjent dette som ny verdensrekord. Du finner regelverket for IGFA her.

Vi må tilbake til 2012 for å finne informasjon om siste rekordfisk, som ble tatt på stang fra en oljeplattform i Nordsjøen. Den fisken hadde en vekt på 12,14 kilo. Her kan du lese om denne.(VG)

– Fisken ble veid på tre forskjellige vekter, forteller Ørjan Olsen i Loppa Havfiske.

Ørjan forteller videre, at dette er gjester som har vært hos oss i mange år, som begynner å bli godt kjent med de gode fiskeplassene på lopphavet. Det er vel derfor de også fikk godt med både kveite, torsk og sei, i tillegg til uer.

– Vi synes det er fantastisk at de fikk så stor fisk hos oss, uavhengig om det blir rekord eller ikke, avslutter Ørjan Olsen.

.

   

Her kan du lese mer om uer (Wiki)

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy