Hjem Fiske Nederlandsk suksess på Stora Lee

Nederlandsk suksess på Stora Lee

Av Lasse Bøe

At det svømmer svær ørret i svenske innsjøer, er etterhvert blitt en folkeopplysning. Vänern og Vättern leverer hvert år grom ørret under trollingfiske, mens den litt mer ukjente Stora Lee blir mindre nevnt. 22. mai ble tikilosgrensa sprengt med grei margin.

Av: Lasse Bøe

3. juni tikket det inn melding om at nederlandske gjeddefiskere hadde fått sine livs bifangst. Stora Lee Camping la ut bildet av storfangsten på Facebooksiden sin.

Det var litt av en ørret som ble tatt i Stora Lee 22. juni. Vekta tikka inn til hele 11 kilo og 105 cm! Foto: Stora Lee Camping/Facebook

De to nederlandske fiskerne Sud Suyderhoud og Reinier van der Storm hadde leid hytte og båt ved Stora Lee Camping var ute og prøvde seg på morgengjedda. De satset offensivt på dagens første dagslys, og i morgentimene smalt det på en laks. Trodde de. Det skulle vise seg å være en godt over meteren lang ørret, som ble veid til 11 kilo.

Storørreten ble tatt på grensa til Sverige og Norge. Med en slik fangst, så er det veldig spennende å tenke seg hva som kan befinne seg under overflaten. Vi får håpe flere vil prøve seg etter storørreten på norskside fremover.

På den norskesiden er kultivering et viktig tema i den store grenseinnsjøen Stora Lee . For å styrke ørretstammen i vannet, setter Stora Lee innsjølag ut, og har også et program for kultivering av gytebekker med grus.

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy