Hjem Fiske Ny norgesrekord på stripet pelamide/bonito

Ny norgesrekord på stripet pelamide/bonito

Av Daniel

Terje Noren dro sammen med hans kones sønn, Audun Lorentzen ut i en 17 Fots båt fra en båthavn i Leangbukta i Asker. Da de la merke til mye aktivitet i overflaten og så at det åpenbart var makrell som jaktet små fisk, forteller Noren til Fiskeavisen.

Videre forteller han – Vi stoppet båten og begynte å kaste med fluestangen som forøvrig er en Sage one klasse 7, med Rio Intouch outBound short line F/I. Flua var en standard salmon pink Pattegris, str 4. Vi fikk makrell i 1-1,5kg klassen og rundt  15-20 stk. Innimellom la vi merke til store plask og tenkte at det kunne være enda større makrell. Ganske snart fikk vi begge på noe stort som falt av. Dette skjedde 3-4 ganger hver.  For meg skjedde det enda en gang, og denne gangen satt fisken kroket.

Les også: JAKOB (8) FIKK BREIFLABB PÅ 50KG

Jeg har fått ganske mange sjøørett, en god del havabbor, laks og stor gjedde på flue, men dette var i en helt egen klasse. skyter Terje inn.

Stripet pelamide eller også kjent som bonito er en fisk som er i familien til makrellen.
En sjelden gjest i norskefarvann men i de siste årene har den blitt fanget oftere her hjemme.
Bonitoen er en stim fisk og oppfører seg på mange måter likt som makrellen. Den jakter øverst i vannlagene

Utrolig sterk, rask og utholdende fisk. Den dro ut line og mange meter backing gang på gang. Audun sa allerede før vi så fisken at dette kunne være norgesrekord. Han leser mye på nettet og hadde nok mistanke om hva det kunne være. Etter omlag 20 minutter begynte fisken å bli sliten, og jeg fikk den til slutt landet den. Vi jublet høyt begge to, og det gjorde også mannen på land som hadde fulgt med. Pattegrisen satt ytterst i munnen, slik at de lynskarpe tennene ikke fikk kuttet fortommen. Et raskt googlesøk avslørte at det var en stripet pelamide, bedre kjent som bonito.   Norgesrekorden som i 2016 ble tatt av Sven Erik Kristoffersen i Bunnefjorden, var  2,810 gram skriver Villmarksliv. Denne veide i følge vekten i håven ca 3kg,  derfor var det var spennende å se en hva en godkjent vekt ville vise. Vi veide den på Kiwi og vekten viste 2985 gram. En helt fantastisk opplevelse som sitter i kroppen og hodet lenge.

Les også: HVORDAN LURE FISKEKOMPSIEN DIN PÅ ISEEN

Foto: Privat

Fiskeavisen.no spør: Det sies dette skal være en utmerket matfisk, så går ut fra dere har smakt på denne?

Vi har ventet til norgesrekorden var godkjent. Det skjedde først denne uken og nå skal den spises, forteller den heldige fiskeren til oss.

Gratulerer med rekorden og bon appetit. Vår mat og fiske entusiast Raphael Pedersen kan fastslå at dette er en meget god matfisk! 

Mer om stripet pelamide kan du lese om HER 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Ny bonito-rekord i Sverige: Theo (11) holdt på å miste fiskestanga - Fiskeavisen.no 21. oktober 2020 - 18:44

[…] Les også: Ny norgesrekord på stripet pelamide/bonito […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy