Hjem Videoer Ørret fiske i Hemsila

Ørret fiske i Hemsila

Av Redaksjonen

Denne lille video-snutten er et resultat av vår årlige ukestur til Hemsedal og velkjente Hemsila. Dette er det vi kaller vår «fri-uke» hvert år.

Vi er heldige som bor i vest og har milde vintre. Vi fisker hele året. I vinterhalvåret blir det mest sjøørret-jakt i fjordene, men også noen turer i småelvene etter brunørreten med nymphe. Som konkurranse-fluefiskere blir det mye fiske, på plasser man liker og ikke liker, med utstyr man liker, eller liker mindre. Mye av fisket vårt handler derfor om å løse situasjonen enten det klekker eller ikke, da gjelder det å ha et åpent sinn. Derfor vi benytter alle tenkelige teknikker innenfor fluefiske. Fiske er alt for oss, og det er alltid en indre drive om å bli enda litt bedre for hver tur, uansett forhold.

Det blir derfor ekstra godt å komme til vakre Hemsil denne ene uken i året. Vi er gode venner, i verdens beste selskap. Forventningsfulle brunørreter står og venter på at vi skal servere årets rare imitasjoner av døgnfluer eller mygg. Det er denne uken i året vi virkelig slapper av. Det er ikke er så farlig om man mister en fisk eller to, her har vi faktisk tid. Vi kan stoppe opp og nyte hverandres fangster for fullt. Alt er egentlig bare veldig enkelt og behagelig. Vi fisker med tørt, og serverer den mest aktive fisken det den spiser. Det er en veldig enkel form for fiske der man slipper å skrape hjernebarken for å finne ut hva som egentlig foregår der ute i elven. Vi nyter helt klart det fisket vi bedriver hele året, men akkurat denne uken er det deilig å ha det enkelt, tankeløst og utrolig moro i hverandres selskap.

Det skal sies at den uken vi var der, var klekkingen noe ustabil og det var knapt over 10 grader. De aller fleste fiskene ble tatt på tørrflue, men det var et par som måtte lures på oppstrøms-nymphe også. Resultatet ble uansett bra, masse fisk, og mange fantastiske minner.

Mvh

Cato Renè Monsen, Terje Haugen Lie og Erlend Vivelid Nilssen – Deler av Team

Piscatoius Instagram: teampiscatorius

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy