Hjem Fiske Redaktørens test av nye Daiwa Saltist Advanced Interliner

Redaktørens test av nye Daiwa Saltist Advanced Interliner

Av Daniel

Nye Daiwa Saltist Advanced Interliner

 

I fjor falt jeg totalt for Daiwas interliner stenger. Interliner (innerline på andre merker)  vil si at senen går gjennom stangen. Altså ingen stangringer.

I år kommer den med noen forandringer. Det første jeg la merke til var prisen. Så farge endringer og håndtak i fullt eva grip + “rene”  lb klasser som 20, 30 og 50.

Når prisen går ned nesten en tusenlapp, blir min mistanke at det går ut over kvaliteten.

Den gamle og velkjente modellen ( bilde tatt i 2016)

 

I 2016 kjørte jeg 12-20lb klassen til det aller meste av fiske jeg gjorde. En smitteeffekt fra Espen Knarvik som har kjørt det oppsettet over lengre tid. Solid klinge som tåler en god trøkk. Det er egentlig galskap å kjøre en så lett stang til dypvannsfiske, men denne fikset det! Mitt store spørsmål var hvordan de nye modellene ville være. Var det enda Daiwa Saltist slik jeg liker dem eller ville det bli tidenes antiklimaks?

Splitter ny interliner fra Daiwa. Kombinert med Penn Fathom 40-2speed snelle

 

Jeg hadde med to forskjellige pundklasser- 20lb og 30lb som fikk debutere på Fedjes åpne hav.

På slike turer får utstyret kjørt seg. 20lb stangen ble kjørt med 400gr blysøkke pluss tackle og agn som gjør totalvekten på minst 800gram på nedslippet. 30lb fikk kjørt seg med søkkevekt på 500gram pluss agn og tackle altså minst 900gram på nedslipp.

Stang følelsen som jeg falt for i fjor var minst like bra på denne modellen. Stangtuppen registrerer  hvert  napp. Til og med i en skjærgårds jeep som vaier over 3-4 meters dønninger på havet.

På 20lb stangen kom det opp en doublett med langer på totalt 22kg. Null problem, den hadde klart mye mer.

For meg sier det tydelig hvor solide disse stengene er. Daiwa leverer nok en gang.

Spørsmål jeg ofte får når jeg anbefaler Daiwas interliner stenger er: 

“Blir nedslippet tregere”?  På den nye versjonen merker jeg stor forskjell, selv om det gikk raskt avgårde på den andre versjonen, glir det enda bedre på den nye. Her prater jeg om Daiwas interlinere, andre merker har jeg ikke erfaring med.

 Er det ikke stress å få senen gjennom stangen?” 

-Nei. Det følger med et genialt verktøy som ordner det på er øyeblikk. 

Penn Regiment XT 7

Mot slike stangringer som på bildet vil det gå noe tregere på nedslippet med en interliner, men likevel ikke noe som plager meg. Nå skal det nevnes at nettopp Penn Regiment XT 7 også er en fast stang i mitt reportoar av havfiske stenger. Her er det også en ny modell som skal testes asap.


Minusgrader og interliner:  

Dette har jeg ikke erfaringer med, men det sies at det ikke anbefales da linen/braiden kan fryse seg fast inni stangen. Jeg har ingen personlige erfaringer med dette, men det gir mening. Derfor.. bruk en annen stang om det blir for mange “blå” på termometeret.

– For meg er stangen en drøm i år som i fjor. Kanskje til og med hakket bedre i aksjon og følsomhet (om det i det hele tatt er mulig??) Det nye håndtaket med eva grip er komfortabelt, men blir veldig glatt i kombinasjon av sjøsprut, regn og agn rester på hendene. Her finnes det triks.  Sportstape, klebrende bandasje eller kamo-tape gjør susen. Jeg skal legge inn noen linker på slutten av innlegget.

Tuppen er i plast med keramisk ring. En fordel kontra gamleversjonen synes jeg.

Klinge i Bias karbon. Utrolig lette stenger!!

Jeg må si at jeg liker den nye saltisten. Jeg var på forhånd skeptisk, men heldigvis uten grunn.

Min erfarne fiskekompis Espen Knarvik fisket også med ny Daiwa Saltist.  Vi er enige om resultatet begge to. Den får en klar 6er!

Meg selv og kompis Espen Knarvik . Tommel opp?

 

-Følsomme, sterke og solide stenger som er en drøm på sjøen!  Og at prisen har gått ned på stengene er bare fantastisk. Det gir flere muligheten til å skaffe seg en. 

Stengene kommer forøvrig i klassene 20lb, 30 lb og 50lb.

Selv bruker jeg 20 punderen til det meste og finner mye moro med det. Enten det er på 400 meters dyp eller lettere fiske på grunnere sjø. Den er solid og tåler støyten, men er også moro til lettere fiske. Det er selvfølgelig drøyt å kjøre en slik pundklasse så hardt som “vi” til tider gjør, men disse fikser det! Nb: Det er forskjell på en 12-20lb og ren 20lb stang, det skal ikke sammenlignes. En 20lb er mer solid.

20lb – Søkkevekt 200-400gr. En meite/agn stang som definitivt dekker det aller meste. Disse stengene tåler en god fight og kan kjøres hardt til tross for sin lette klasse.
30lb – Søkkevekt 250- 600gr.  Dette er stangen jeg vil anbefale til deg som skal ha den typiske allround stangen som dekker “alt”. I tøffe strømforhold kreves mer blyvekt for å effektivt nå bunnen. Selv om disse stengene er mest egnet til meite/agnfiske, kan du fint kjøre pilker fra 250-500gram på dem. Det spørs rett og slett hvor hardt du pilker.

50lb- Svært grovt meite/agnfiske etter stor kveite. Unødvendig for folk flest.

PsSnellene jeg kombinerer med stengene mine har en enorm vinsjekraft, som vil si at ikke bare stengene tar støyten. Alle mine stenger blir pr dags dato kombinert med forskjellige størrelser i Penn Fathom 2 speed serien med Fireline som hovedsnøre. 

Link til klebrende tape som kan festes på håndtaket for bedre grip: ??Phoxx klebrende tape ??

Get your self a new Daiwa ? Tipp topp stang i øverste klasse. 100 prosent kvalitet.

Link til hvor du kan kjøpe stengene ( trykk på lb klassene)

??  20lb  30lb??

Jeg ser frem til masse gøy fiske med disse i “stangflåten” dette året.

Enkelt Vedlikehold: Spyl stengene godt etter bruk. Innvendig også. Husk gummiperle foran svivel slik at keramikken i toppringen ikke ryker.

Vh Raphael

Link til produktet i katalog 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy