Hjem Nyheter SF i Agder søker utslippstillatelse av rotenon

SF i Agder søker utslippstillatelse av rotenon

Av Redaksjonen

Pressemelding fra Miljødirektoratet.

Statsforvalteren i Agder søker utslippstillatelse av CFT-Legumin (rotenon), for å bekjempe gjedde i Gillsvannet i Kristiansand kommune

Statsforvalteren søker om tillatelse etter forurensningsloven og laks- og innlandsfiskeloven til rotenonbehandling av Gillsvannet i Kristiansand kommune. 

Gjedde ble påvist i Gillsvannet i 2018, og Statsforvalteren ønsker å fjerne bestanden før den sprer seg videre. Statsforvalteren legger vekt på at den allerede har desimert lokal sjøørret og abborbestand. Den er videre en reell trussel mot laks i Tovdalselva og Otra. Samtidig vil den også kunne etablere seg i mange lokale sjøørretbekker. En slik utvikling vi få store konsekvenser for både det biologiske mangfoldet og utøvelse av fritidsfiske i regionen. Det trekkes også fram at verdien av 25 års innsats i forhold til kalking av Tovdalselva kan reduseres vesentlig om gjedda etablerer seg i vassdraget.

Det søkes om utslippstillatelse for CFT-Legumin tilsvarende en rotenonkonsentrasjon på 23 μg/l (inntil 4874 liter CFT-L). 

Rotenonbehandlingen er planlagt gjennomført på senhøsten 2021, etter at de fleste aktivitetene knyttet til vannet har opphørt.

Søknaden ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlige for alle interesserte.

 Avgjørelsen etter høringen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) etter at saken er avgjort.

SØKNAD SF

Gi høringsuttalelse

Miljødirektoratet benytter en egen tjeneste for å ta i mot høringsuttalelser

Gå til høringstjenesten og avgi uttalelse

 
 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy