Hjem Fiskeguider Sjøørretfiske med ny flueline – LTS ZALT

Sjøørretfiske med ny flueline – LTS ZALT

Av Ole Martin Gilbu

1923789_10154210571192841_3825564423464006454_nDet er en god del liner å velge mellom på markedet i dag og mange fiskere har sine egne favoritter dem sverger til. Jeg selv har mine egne favoritt liner som jeg synes passer bra for meg og mine stenger til sjøørretfiske i sjøen. Det kommer jo stadig nye liner på markedet og noen ganger er det liner som man bare må prøve. LTS har kommet med en ny flueline som har fått navnet ZALT. En flueline som har blitt laget for nettopp de salte elementene.

Her er et lite utdrag fra hva LTS skriver på sine nettsider om linen.


LTS Zalt er et snøre som er spesialdesignet for fiske i saltvann hvor det kreves både presentasjon og lange kast. Dette snøret har en silkemyk coating med identisk strekk på coatingen som på kjernen. Dette fører til helt ekstreme skyteegenskaper, samtidig som at lina presanterer silkemykt og presist. På grunn av den forholdsvis lange fronttaperingen, bare henger og henger klumpen i lufta, uten en eneste vibrasjon, og de aller lengste kast blir muliggjort.

 

Jeg tenkte å skrive noen få ord om hva jeg til nå synes om lina. Dette er langt ifra en test ettersom den kun har blitt prøvd noen få ganger. Kun noen ord fra min side og min opplevelse av lina.
Jeg dro innom Skittfiske i Sandefjord og fikk tak i en av disse linene der valget falt på en WF Zalt Intermediate #6 i første omgang for å prøve den på de nye Streamstix Seatroutseeker #5 og #6.
Klumpvekt 15,5g med lengde på 9,5m. Selve hele lengden står ikke oppgitt og jeg har heller ikke målt, men virker lenger enn min faste line som er på 32m.
Første kastet ble med en Seatroutseeker #5. Man trenger ofte litt tid for å vende seg til nye liner, men dette traff meg med det samme. Nå skal det sies at jeg er langt ifra noen kaste ekspert, men har fisket såpass mye og lenge at følelsen får man.
Jeg fikk litt problemer med lange bakslenger, men etter litt justeringer ut ifra de vanlige linene jeg går med så ble det helt topp. Roet kastestilen litt og fikk lina til å fly ganske så bra lengder. På 6er stanga syntes jeg det ble ennå mer optimalt, men tror jeg kommer til å bruke denne Zalt #6 lina fast på 5er stanga fremover. Vil jo gjerne prøve lina mer over tid, men syntes det fungerte såpass at det ikke trengs.

DSC_0032-1024x683Lina holder seg myk i kulda og de siste dagene har det vært ganske så kaldt ute langs saltstripene. Fiskemessig så fungerer den bra og første inntrykket var at den sank ekstremt fort, men det må ha vært noen nerver fra nyttårsaften som hang igjen for de neste turene fungerte det perfekt.

Jeg har fått høre av flere som er svært fornøyd med Zalt lina fra LTS og selv om dette er langt ifra noen ekspertuttalelse så var dette en line jeg personlig falt for og kommer til å kjøpe et par til av.

Jeg har også den siste tiden fått prøvd en del av de nye kommende linene fra Mikael Blomberg som jeg har vært veldig fornøyd med. Jeg hadde aldri kastet så langt før jeg fikk prøve. Et par av kastene undervurderte jeg litt og hadde ikke nok skyteline ute. Det smalt av snella gitt og dro fra bremsen. Det skulle bare ut det der så det var spennende og gleder meg til å se slutt resultatet. Alltid spennende med noe nytt. Kan jo nevne fort at den nye MD lina fra Arctic silver står på ønskelista når Intermediate utgaven kommer. Har hørt at den snart skal være på plass så det blir bra.
Jaja dette var alt fra meg i dag. Det kommer litt fiskerapporter på bloggen fremover og ny film kommer etter hvert. I mellomtiden så får dere som trosser vær og kulde ha riktig så godt SKITT FISKE og til dere andre som koser seg inne med fluebinding, poengopptjening til kommende fisketurer eller hva det nå måtte være så hold ut, SNART ER DERE LANGS KYSTEN IGJEN.

Sjekk ut bloggen også: Fiskejegeren.com
Bilder og tekst fra: Ole Martin Gilbu.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy