Hjem Fiskeguider Test av stillongs og sokker fra Canelana

Test av stillongs og sokker fra Canelana

Av Redaksjonen

Fiskeavisen har sammen med Ole Martin Gilbu fra Fiskejegern testet stillongs og sokker fra Canelana. Dette er virkelig produktet for frysepinnene der ute.

Finnmark stillongs

Stillongs i 100% merinoull. Det første du merker, er at den er langt tykkere enn den vanlige stillongsen man får kjøpt. Etter å ha prøvd stillongsen merker man at den sitter godt og har en fin passform. Selv om den sitter godt, er den også elastisk. Er du en person som synes ull ofte klør, har du også plass til en stillongs under.

Bjørn ullsokker

Disse ullsokkene kan være fristende å bruke som tøfler. Tykke sokker i merinoull er bare digg å ha på føttene. De har et utseende som gjør at man får lyst til å bruke de som hyttetøfler. Leverandøren sier likevel at dette er sokker, ikke tøfler. Sokkene har også utvendig sømmer som skal være forebyggende mot gnagsår.

Bilde av Bjørn Ullsokker og Finnmark stillongsen

Test under fluefiske

Dette sier Gilbu om stillongsen og sokkene:

Opp gjennom årene har jeg brukt flere typer undertøy under mine vadebukser. Hva jeg bruker varierer selvfølgelig ut ifra årstiden, men jeg har alltid hatt fokus på å kle meg riktig. Vi er alle enige om at det å fryse på fisketur reduserer opplevelsen.

Canelana sin stillongs Finnmark har blitt brukt sammen med Canelana ullsokker på alle våre fisketurer i vinter. Det har vært en svært positiv opplevelse.

Det å stå i vannet med de lave vanntemperaturene vi har hatt har vært en fornøyelse med disse produktene under vadebuksen. I løpet av alle turene, med mye vading, var det ikke et eneste tilfelle der jeg begynte å fryse. 

Jeg falt ikke like godt for produktet på de turene der jeg forflyttet meg mye på svabergene. Dette er en tykk stillongs som man merker man har på seg. For min del var ikke denne optimal til for mye forflytting under mitt sjøørretfiske, men i høy grad en vinner når det kommer til de roligere dagene. Da særlig med mye vading, og lengre tid stående ute i vannet. 

Som nevnt er Finnmark stillongsen ganske tykk. 100% merinoull med god passform, der den går høyt opp i ryggen. En ting som er greit å nevne, er at noen vil oppleve at dette klør litt. Jeg måtte selv bruke en tynn stillongs under denne. 

Canelana kommer også med en Finnmark ulltrøye/ genser. Denne har ikke vi fått testet ennå.

Test under Isfiske

Konklusjon fra Daniel Tilrem fra Fiskeavisen:

Under isfiske sitter man gjerne mye stille, og da er det kjedelig å sitte der og fryse. Derfor er det meget viktig å kle seg etter forholdene.

Når Finnmark stillongsen ble prøvd her hjemme, forstod jeg raskt at med dette plagget blir man veldig varm. Stillongsen er såpass varm at jeg valgte å ikke ta den på meg før jeg var ute på isen.

Stillongsen ble testet fra 10 – 15 minus, noe den egner seg utmerket til. Det var heller ikke noe problem å bruke denne på enda kaldere dager. Stillongsen sitter fint under de aktivitetene man gjør på isen. Ikke minst, men kanskje også det viktigste; den holdt meg varm.

Vi opplever alltid at vi nå og da blir kalde ute på isen. Bruker du disse produktene, holder du deg varm mye lengre.

Konklusjon

Både Tilrem og Gilbu er enige om at Bjørn sokkene, og Finnmark stillongsen, er noe de kommer til å fortsette å bruke på kalde dager. Selv om det kan være varmt å bevege seg i, er produktene gull verdt når det er fare for å bli kald.

Pluss +

  • Produktet er i 100% ull
  • Holder deg varm.
  • Har en lett vekt, så du føler ikke at du har på deg en tung bukse.
  • Er elastisk og sitter godt.

Minus –

  • Blir veldig varmt å bevege seg rundt, noe som er ganske selvforklarende når du kjenner hvor tjukk denne stillongsen er.

Ønsker du å vite mer om produktene så finner du mer informasjon på leverandøren sin nettside; https://canelana.no/

Pris for Finnmark stilongsen ligger på 1290,-
Pris for Bjørn ullsokker ligger på 299,-

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy