Hjem FiskeFluefiske “Urban Imitation” – Streetfishing

“Urban Imitation” – Streetfishing

Av Daniel

I forbindelse med den nye urbane fiske filmen til Kristian Leraand, tok vi en kort prat med han om hvorfor han elsker akkurat urbant fiske og hva som fikk han til å lage en film om dette.
Filmen han har kommet med er ikke i nærheten av det jeg har sett tidligere, men må si han virkelig tar oss med på en reise med et litt annet type fiske enn det vi fleste driver med. Normalt sett vil man rømme bort og langt til skogs. Sentralt i byene ligger det mange skjulte perler som få av oss noen gang tenker tanken på å fiske i.

Anbefaler deg på det sterkeste og sette deg ned og nyte denne videoen om du enda ikke har gjort det.

 

D:Hva er greia med Urbanfiske? De fleste vil jo rømme langt til skogs for å komme seg unna alt, men du vil mitt i gryta.
Hvorfor?
K: Urbant-fiske forsterker min eventyrlyst. Et snev av uvisshet om hva som kommer kryper fram. I løpet av tiden jeg har holdt på med dette, har jeg sett Oslo fra et vakkert og mystiskt perspektiv. Alt fra skating, skikjøring til fotografi har jeg drevet med i urbanestrøk. Hvorfor ikke fiske? Jeg finner roen i øyeblikkene, og den roen må jeg ofte ha. Mange tror at jeg bare fisker urbant, og den tar jeg på min kappe, haha. Faktum er imidlertid at jeg veldig ofte bruker skog og mark. Det blir noen netter ved bålet!

D: Hva fikk deg til å starte akkurat med filming av fisking?
K: Min første jobb var som kursholder i fotografi, da var jeg 16 år. I løpet av denne tiden har jeg livnært meg på noe veldig mange mener er lite fornuftig. Etter mye bekymring rundt livssituasjon og økøkonomi, har jeg rett og slett begynnt å gi litt faen. Jeg elsker fiske og jeg trenger å skape noe visuelt. I Norge er det veldig få aktører som er villige til å bruke penger på godt visuelt håndtverk, men jeg veit at de med tiden må se seg nødt. Det nytter ikke å klage om man ikke appelerer til eventuelle kjøpere. Da ender det bare opp med at alle handler på Xxl. Når denne lite inovative kulturen slipper, sitter jeg fint i det med mye bra erfaring og ekspertise!

D: Hva ønsket du å oppnå med å lage denne filmen?
K:  Urban Imitation er en film laget for den yngre-garde. Jeg ville leke, teste og stå for et mangfold i sjangeren fiske-film. Filmen er en del av et større prosjekt. Alt jeg gjør på min egen kanal, har som hensikt å skape blest rundt verdens kuleste hobby! Jeg prøver å se lengre og bidra til en bedre bransje. Først må vi bare rekruttere litt ungt blod og nytt sinn, haha.

Tusen takk Kristian for du tok deg tid til å svare på spørsmålene våre.
Skitt fiske videre!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy