Hjem Fiske 2 Deilige dager på fjellet

2 Deilige dager på fjellet

Av Daniel

Etter noen travle dager med kjekk skriving for Fiskeavisen.no og Jegeravisen.no, samt en del kokkelering på hotellkjøkkenet, var det rett og slett på tide med en avslappende tur på fjellet.

Ut i skauen, og fiskestangen er selvfølgelig med. Jeg sier ikke nei takk, til et måltid med fjellørret.

Tenk så hærlig! 2 dager på fjellet, i den frie naturen, og helt uten dekning på mobilen. Totalt fri fra alt mas og sjas som hverdagen byr på. Opp til en hytte uten strøm og langt fra andre ukjente mennesker. Alle burde unne seg noen slike turer i løpet av året, for det er supersunt! Ikke bare trasker mann rundt tusenvis av skritt, men kropp og sinn finner en ubeskrivelig ro og hvile. Slik funker det i hvert fall på meg.

Skrevet av: Raphael Pedersen –RPfiske.com

– Naturen har så masse å by på. Utenom den friske luften, stillheten og behagelige lyder fra skogens “innbyggere” finner vi det friskeste drikkevannet fra små bekker, masse deilige blåbær, kantareller og selvsagt flotte vann som huser ren og pen ørret.

Skogens gull! De gjorde seg i jegergryta vi hadde til middag.

Sølvkroken- lilleauren-7gr hvit/rosa. Jeg ville teste den på fjellørreten her.

Shimano speedmaster 3-14gr og 3 delt stang, kombinert med en Daiwa haspel, fireline 0.10mm og en 2 meters skjøt med fluorocarbon (0.20mm) som fortom.

Får vi berget kveldsmaten? Planen er fersk fjellørret, som skal varmrøykes.

Fisken biter, men det er mye småfisk. De settes tilbake i vannet. Knotten biter også.. faktisk så intenst, at valget blir å dorge fra en liten jolle på vannet. Det viser seg å være en god plan, for mygg og knott holder seg borte, og litt større fisk biter.

Ikke “sjefsørreten”, men ca 400gram og fin matfisk. Ok størrelse i dette vannet hvor snittvekten er på rundt 300gram

Dette holder til kveldsmat! Ikke vits å ta mer enn man behøver. Hærlig ørret, som straks skal gå i varmrøykeren. De tok forøvrig ikke på den rosa sluken.. det er nok en gang sølvkrokens rød/kobber 7 grams som gjør susen.

-Marianne Håland Pedersen gliser fint. Det er alltid gøy å få størst fisk. Foto: Raphael Pedersen-

Det å ha med fruen på fiske er kos. Men hvorfor må hun alltid få størst fisk??

Denne er rundt halvkiloen . Flott hannfisk, og ei fornøyd dame som nok en gang fisker “fletta” av undertegnede?? haha! Jeg skylder på at hun fikk bruke den beste sluken.. (auraflake 7gr ?)

Vi labber opp til hytta som er ca tjue minutter fra fiskevannet. Mørket faller brått på, og vi klarte heldigvis å beregne det bra. Femten minutter til, så ville vi ikke sett snurten av hvor vi gikk. Terrenget er myret og ulendt, så det ville vært styr.

Fisken er sløyet og klar for røyking. Problemet var at vi ikke hadde rødsprit, til brenneren. Men alt kan løses, ikke sant? En rist over bålet og røykingen går unna som et skudd. Den tradisjonelle sponen er oppi, samt er par kvaster med einer.

Fisken står til avkjøling, og bålet kan nytes. Ute i mørket. Utenom ei hytte, liten løe og utedass, er det bare kilometervis med fjell og skog. Frihet! En god fatøl og cognac nytes selvsagt foran bålets flammer.

Etter mange kilometer med trasking, gjør den friske fjell-luften oss døsige..kan muligens hende at det “gode i glasset” også påvirket dette litt?. Inn i køya, og vi sovner før vi vet ordet av det. Det ble ikke varmrøykt ørret til kvelds likevel

MEN(!) Det funker som frokost også!

Sammen med noen brødskiver, agurk og majones- blir det en skikkelig snadder frokost på undertegnede. Deilig mat!

Dag 2, gikk til bærplukking og en liten tur i terrenget rundt hytta vår, før regnet satt inn for fullt. Det er ikke lenge til skogsfugljakten starter, noe min svigerfar og meg driver med hvert år. Så en tur rundt for å sjekke “livet” er jo greit før jakten. Dessverre fant vi mer død enn liv..

Naturens gang. Et dødt lam som dessverre ikke får oppleve et langt liv. Hva som er årsaken er uklart, men det kan se ut som at det har satt seg fast. Tipper lammet har ligget dødt ca 3 uker.

En liten orrfugl som heller ikke rakk å bli voksen. Uklart hva som er dødsårsaken. Den blir i hvert fall ikke å jakte på, det er klart.

Satser på at det er mer liv i fjellet når vi drar tilbake under jakten.

Kira (svigers sin hund) er i sitt rette element på fjellet. Stadig på speiding etter fugl. Ikke rart det, hun er en fuglehund. Kanskje jegerne hun finner fugler til, klarer å treffe noe i år???

Benjamin (7) finner en padde på hjemturen, og lillebror William (3) er veldig facinert?

Hærlig tur med familiem, som gjorde svært godt! Om en liten måned er det tilbake hit, men da for å jakte skogsfugl. Gleder meg!

Raphael

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy