Hjem Fiskeguider 4 Tips til å bli bedere til å fiske med streamere

4 Tips til å bli bedere til å fiske med streamere

Av Martin Tilrem

Streamer fiske handler om verden av svømmende fluer, om du fisker etter ørret eller gjedde, så er det i bunn og grunn det det handler om. Her får du fem fine tips til å bli bedere til å fiske med streamere. Men før du fortsetter må du huske dette: Nøkkelen til å bli en bedere streamerfisker er å endre måten du tenker på fluefiske, så er de bare å sette i gang.

IMG_5884

Kast bort leadern

Hoved greia med å fiske med streamer er som alle andre typer fluefiske, nemelig kontroll. Uten kontroll har du ingenting. Ja, en land fortom er fint for tørrfluefiske, ettersom du trenger å ha kontroll over den flytende flua de, og i tillegg vil du jo ikke skremme fisken. Av en eller annen grunn blir dette også brukt i streamerfiske, men det er absolutt ingen grunn til det. Det er jo fakta at det er ekstremt mange typer streamer fortommer der ute, med utallige lengder. For eksempel taperte fortommer på to og en halv meter. Når du fisker med store, svømmende fluer, er det rett og slett ingen behov for dette.

Det kan hende jeg ikke har formulert meg helt riktig her. Når jeg sier at du skal gi f*** i fortommen, så tenker jeg på det vi vanligvis kaller en fortom. Du må jo såklart ha noe å knyte flua i. Greia er, at så lenge du ikke har flyteline, trenger du ikke en lang fortom for fiskets skyld. En halv meter funker mer en nok det. Fisker du med flyteline trenger du da litt lengere fortom for at flua skal synke ned i vannet. Så neste gang du drar ut å fisker etter sjøørret og har på synkeline, er det mer en nok med en halv meter fortom.

Fisk for å fiske

Mange fisker med streamer med bare en tanke i hodet, å dekke så mye vannoverflate så mulig. Å kaste et kast, dra inn, flytte seg en meter, for så å kaste ut igjen. Nå skal ikke jeg komme her å si det at å flytte seg mye når man fisker er en dårlig ting, jeg sier bare det at å lese vannet slik som du gjør når du fisker med tørrfluer, ikke en en unødvending ting selvom du fisker med streamer. Gjør som du gjør når du fisker med tørt, les vannet og prøv å finn ut hvor fisken står / kan stå, så kan du begynne å kaste mot dette omeråde fra forskjellige vinker og med forskjellige metoder. Så skal du se at du plutselig får litt mer fisk!

Driv med kødd!

Å stripe fram og tilbake med lina må vell sies er den mest normale måten å fiske med da fks. sjøørretfluer. Kaste ut, og dra inn. Men tenk deg om litt nå. Du skal etterligne noe fisken vanligvis spiser, og dette «noe» har jo en fri vilje, har den ikke? Den kan gå oppstrøms og nedstrøms akkurat som den vil. Den kan stoppe, slippe seg nedover med strømmen, osv. Så driv med litt kødd, lat som du er en bitteliten fisk som svømmer rundt i havet.

Pomp flua!

Om du noengang har fått på torsk fra havetsdyp, har du mest sannsynelig pompet fisken opp, og det kan du også gjøre med flua! Dette kan imitere småfisk, skadet fisk, eller småfisk på jakt etter mat. Når du tror du har en fisk på, kan du sakne litt ned på pompina, helt til den sitter.

Håper virkelig noen av disse metodene funker for deg, men uansett, skitt fiske!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Fiskeavisen (@Fiskeavisen1) 13. februar 2015 - 00:07

Har du flere tips? Del de gjerne med resten av oss i kommentarfeltet!

Svar
Martin Tilrem 4. mars 2015 - 19:00

Fine tips til nybegynnere 🙂

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy