Hjem Fiske Avsløres hemmeligheten i Haugatjønna nå? Alt kan tyde på det

Avsløres hemmeligheten i Haugatjønna nå? Alt kan tyde på det

Av Redaksjonen

Alle som har trodd at røya i Haugatjønna ikke formerer seg der kan være fakes news. Fiskeresultatet 2017 bekrefter tendensen fra 2016 at det gjør den.

Skrevet av: Ole Annar Krogh

Bakgrunnen for dette ligger i Haugatjønnas historie. Går du inn på fiskeavisen.no kan historien Kristian Tamnes har skrevet leses der.

Dårlig fiskebett
Skal du fiske på havet sies det at du skal ha et ferskt hall. Og fiskere vet hva dette betyr. Om det skal sies kunne det se ut som at storparten av de 634 isfiskerne ikke hadde noe ferskt hall.
Den lange køen inn til sluttkontrollen er noe av beviset.
Det var litt solskinn i starten av konkurransen og så kom gråværet.
– Jeg vet at skal røya bite her må sola skinne, sier nestor og ivrig isfisker Arnstein Stensaas når alt er over.
Fasinerende sport
I 2016 var det 422 deltakere mot hele 634 i år. I 2016 ble det tatt opp 207 røyer med en snittvekt på 0,88 kilo. I år ble 161 fisker dratt opp med snittvekt på 0,36 kilo. Totalt ble det fisket 172,95 kilo fisk i 2016 og i år «bare» 57,24 kilo.
For en ekte isfisker er det ikke så nøye at fiskebettet uteble i løpet av den to timer lange konkurransen. Det aller viktigste er å kunne sitte ved ishullet og kose seg og nyte livet. Gjerne sammen med godsaker fra sekken og gode venner. Og på runden rundt hele Haugatjønna Rettens medarbeider tok, like før konkurransen ble avsluttet, var det ikke noen som var misfornøyd, heller tvert i mot i noen leirer av fiskeentusiaster.
For Os-jenta Inga Kroken brakte denne dagen inn noe helt nytt for henne. Med to svære røyer på rappen og skulle avlive de to  fiskene på denne størrelse var det ikke like enkelt. Men hun klarte det.
-Nå vet jeg at hit kommer jeg også neste år, sier hun skjelvende og veldig glad.
En annen fornøyd fisker var junioren Ida Ryttervoll som vant juniorklassen soleklart med hele 1,9 kilo fisk. At en Orkdaling trakk den største og tyngste var fasinerende å få oppleve.
Søndag fortsetter isfiskekonkurransen på Bolagen og der kan storørretten bli lurt. Det gjenstår å se.
– Ole Annar Krogh

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy