Hjem Fiske Rekord lyren til Fredrik ble ikke veid!

Rekord lyren til Fredrik ble ikke veid!

Av Redaksjonen

Det er ikke første gang det sitter et kamra på hodet til Fredrik Christoffersen når han er ute og fanger storfisk i Sandnessjøen. Tidligere har vi i Fiskeavisen lagt ut to videoer av noen store kveiter storfiskeren har fått. Denne gangen var det ikke kveita som lot seg lure, men en rekord stor lyr for Christoffersen.

Det var lenge siden fiskeren hadde prøvd plassen, så han syntes det var på tide å teste ut plassen på nytt.

– Jeg skulle prøve ut en plass det var lenge siden jeg hadde fisket på, da det bet på noe stort. Jeg forstod med engang at dette var en lyr og at denne var stor, forteller Christoffersen til Fiskeavisen.

Fakta;
Lyren er i torskefamilen, og du finner den langs hele norske kysten.
Utseendemessig har lyren store øyne, en mørk sidelinje som går en bue over brystfinnen, en kraftig underkjeve med en lengre overkjeve. Den mangler også skjegget torsken har. Lyren spiser andre fiskerarter, reker, krabber og kreps. Du kan finne lyren helt inne ved land, gjerne langs bratte fjellvegger som går dypt ned i sjøen, samt at du kan finne den midtfjords.

Når man fisker så nært land kan det være ekstra lurt med grovt utstyr så fisken ikke kjører seg fast mellom steiner, eller sena blir avkuttet på steinkantene. Dette er noe Christoffersen vet, så han hadde skrudd til bremsen ganske hardt og var klar for en intens kamp.

– Kampen tok ikke mer enn 2-3 minutter før fisken var på land. Jeg skjønte raskt at dette var en soleklar rekord men jeg veide ikke fisken. Den fikk lov å svømme videre, forteller fiskeren.

Les også:  Forventningene var ikke der, men det var rekordfisken

Når Fiskeavisen spør Christoffersen om han tør å anslå noe vekt på fisken, så var han sole klar på lengden.
– Fisken var 1 meter og jeg vil tro den var 10 kilo pluss.

– Søkte litt på nett og så en uv jeger (red. anm; dykker) med en på 105cm og 13 kilo. Da regner jeg med min på 100cm er 10 kilo pluss. Den var i tillegg var den smellfeit.

Norgesrekorden på lyr er på 13,8 kilo tatt av Karl-Heinz Schlorke i Halsafjorden den 31.05.2013, skriver Villmarksliv som holder kontroll på sportsfiskerekordene i Norge.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy