Hjem Fiske Intervju; Hvem og hva er Veig?

Intervju; Hvem og hva er Veig?

Av Redaksjonen

På søndag dukket det opp en video på Youtube som spredde seg som ild i tørt gress blant fluefiskere som bedriver sjøørretfiske. Hvordan video hadde denne gjengen i Veig satt sammen ? Hvem var disse karene bak dette navnet? Det viste seg å være noen ringrever ved navn Erlend Vivelid Nilssen, Henrik Stensig og Haakon Roe.

Første episoden finner du nederst i saken.
(Anbefales på det sterkeste)

Vi i Fiskeavisen bestemte oss for å finne ut hva Veig betyr, og hva de ønsker å oppnå med den nykommende serien deres som starter med fire episoder. Henrik er ildsjelen bak prosjektet og har samlet opp denne flotte trioen med seg selv. Henrik forteller dette om Veig;

– Navnet Veig betyr sterkt vann. Vi mener at det er i grensesnittet mellom inspirasjon, vilje og engasjement fluefiskere utvikler seg.

– Ved å legge ut på tur med Erlend har du alt i fra den jordnære tilnærmingen til hvordan du opplever ditt fiske, til et par triks til hvordan du kan få litt mere fisk. I andre enden av skalaen har han drevet med konkurranse fiske så lenge at han vet akkurat hva som trigger deg til å ta det neste steget om du ønsker utvikling. På en måte handler det jo om å visualisere dette.

Når vi hører om hva målet er og planen videre, så svarer Henrik;

– Vi har ikke satt/lagt noen strategi eller målsetning, men vi ønsker å stå for at fluefiske skal være en plass for alle. Uansett nivå, uansett grunn som driver deg. Så har man selvfølgelig spilleregler som må tas hensyn til slik som med alt annet.

Henrik Stensig, Erlend Vivelid Nilssen og Haakon Roe.

Når vi spør Erlend om hvorfor han har valgt å henge seg med på dette, så svarer den erfarene fluefiskeren;

– Jeg lever og ånder for fluefiske, har alltid ønsket å formidle og spre budskapet til resten av miljøet men også til folk som ikke allerede har interessen fra før, men kanskje får øynene opp for hvor fantastisk det er og hvilke fantastiske muligheter vi har i Norge for å drive med sportsfiske.

– Jeg har lang fartstid sammen med veldig mange flinke folk, som har gitt meg stor bredde i mitt fiske. Jeg ser derfor muligheter i prosjektet til å dele noen erfaringer, og kanskje til og med etterhvert endel fiske som er nytt for veldig mange, i hvertfall ikke utøvd av så veldig mange i Norge eller Skandinavia forøvrig. Rett og slett for å åpne noen skumle dører og korte inn prosesssen fra tanke til praktisk utførelse for noen. Kanskje til og med spre noen holdninger rundt det vi driver med, som jeg syns er viktig for fluefiskere og sportsfiskere generelt.

– Hvis dette kan bidra til å få enda flere oftere ut, se litt anderledes på fisket sitt og tenke muligheter fremfor hindre når det gjelder fluefiske, da har jeg oppnådd min målsetting med Veig!

Haakon ønsker også å være med på å forenkle, inspirere, engasjere og motivere;

– Veig for meg er et samarbeid mellom tre ulike fluefiskere på tre forskjellige ferdighetsnivåer og med samme lidenskap for aktiviteten. Sammen representerer vi en ny generasjon fluefiskere som ønsker å formidle fluefiske på en ny og innovativ måte. Hverdagen vår er digital og det kommer den til å bli enten vi liker det eller ikke. Fluefiske er ikke noe unntak og vi som representerer Veig ønsker å gjøre noe med dette. Kan vi forenkle, inspirere, engasjere og motivere alle som fluefisker og ønsker å begynne med fluefiske ville jeg blitt kjempe glad.

– Jeg elsker fluefiske og jeg har alltid hatt en trang for å formidle hvor fantastisk det er og ikke minst kunne fortelle om hvilke muligheter vi har i Norge. Målet er at så mange så mulig skal få kunne oppleve det jeg har opplevd og skape sin egen reise, da jeg ser hvilken verdi det har gitt meg i livet og som menneske. Med hånden på hjertet mener at fluefiske passer for alle. Om du så ikke har prøvd det så anbefaler jeg på det sterkeste at du gjør det.

Når vi spør Haakon og Erlend om hva som har vært det morsomste / beste hittil, så får vi dette som svar:

– Det morsomste hittil har vært å bli enda bedre kjent med Erlend og Henrik. To herlige fluefiskere med fantastiske egenskaper og formidlingsevner. Samarbeidet har så vidt startet og nå som første film er ferdig gleder jeg meg bare til fortsettelsen da vi sammen har en ekstrem giv til å formidle fluefiske på en ny og spennende måte, forteller Haakon.

– Syns samarbeidet med dere har vært det beste, utrolig mange flotte ideer og tanker om hvordan skape noe for andre fluefiskere. Når man samtidig får jobbe sammen med veldig dyktige fotografer så åpner det opp mange muligheter, forteller Erlend.

Henrik legger også til at de er veldig takknemlige for tilbakemeldingene de har fått så langt;

– Vi er veldig åpne rundt spørsmålet : Hva er Veig. Så vi er utrolig takknemlige for tilbakemeldinger på hvordan vi kan gjøre dette til en relevant kanal for alle fluefiskere. Følg oss gjerne på Facebook, Instagram og subscribe på Youtube.

– Positive tilbakemeldinger er jo også en fantastisk boost for innsatsen som vi skal legge ned i tiden fremover. Jeg har også lyst å takke fantastiske video/fotografer i M`Labs som har sagt seg villige til å gjøre dette sammen med oss.

Avslutningsvis forteller Henrik kort om prosessen videre.

– Det er i dialog og prosess merkevaren skapes. Nå har vi i første omgang satt oss et mål om 4 episoder. Forhåpentligvis møter vi mange mennesker med samme lidenskap for fluefiske som det vi selv har. Klarer vi å oppnå gode samtaler med de, er jeg sikker på at vi skal klarer og lage relevant innhold fremover. Det må være målet.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Veig EP2 - Med fluestang på jakt etter den store mjøsørreten - Fiskeavisen.no 1. november 2020 - 21:01

[…] Les også: Hvem og hva er Veig? […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy