Hjem Nyheter Nesten 50 kilo: er denne kongelaksen fra Chile ny rekord?

Nesten 50 kilo: er denne kongelaksen fra Chile ny rekord?

Av Redaksjonen
Bilde: Rutas Chilenas (via Facebook)

En fisker i Chile landet denne fantastiske fangsten, kongelaksen også kjent som Chinook Salmon. Fangsten veide nesten 50 kilo, og er da ny rekord.

Kongelaksen lever opp til navnet, og er den største laksen i laksefamilien. Og det kan nå også bekreftes med den nye rekordfangsten fra Sør-Amerika. Kongelaksen ble fanget av den chilenske sportsfiskeren Alejandro Leon Azul, ved den vestlige Patagonia-regionen, nær Puerto Aysén.

Chinook laksen ga fiskeren en liten formue

Rutas Chilenas Facebook-side delte et bilde av den glade sportsfiskeren som sliter med å holde laksen opp med begge henda. Det finnes imidlertid ingen mer detaljert informasjon om selve fangsten.

Med denne kongelaksen satte Azul ny rekord for Chile, skriver operatørene av nettstedet, og gratulerer fiskeren med livets fisk. Ifølge dem veide kongelaksen hele 48 kilo, og ville være verdt en liten formue på fisketorget. Som en bruker rapporterer, solgte han den for 720 000 chilenske pesos på torget, som er over 8500 norske kroner.

Alejandro Leon Azul holder stolt frem laksen på 48 kilo. Bilde: Rutas Chilenas (via Facebook)

Uenigheter i sosiale medier

Det er ulike meninger i kommentarfeltet av fangsten. Flere mener at det er umulig at laksen veier over 30 kilo, mens like mange støtter fiskeren og mener vekta stemmer.

Selv om det er sant at slike fangster er sjeldent, så er de ikke umulige.
Det er rapporter fra Nord-Amerika om kongelaks som var over 50-kilosgrensen. Rekordfisken sies å ha blitt rapportert fra Petersburg (Alaska) i 1949. Han veide 126 pund, tilsvarende 57 kilo. Den ble imidlertid ikke tatt med fiskestang, men med felle. Rekorden med stang er 44,1 kilo, fisken kommer fra Kenai River, skriver tyske nettstedet Blinker.de

Populær blant sportsfiskere, men ikke hjemmehørende i Chile

Chinook laks ( Oncorhynchus tshawytscha ) er ikke hjemmehørende i Chile, men har sitt naturlige habitat i Nord-Amerika, først og fremst i Canada og Alaska. Der har imidlertid antallet vært synkende i årevis . Chinook er den største arten av stillehavslaksefamilien og kan nå lengder på opptil 1,50 m og veie rundt 30 kg. I enkelttilfeller kan de imidlertid også bli betydelig tyngre.

Kongelaks ble introdusert til Chile ved slutten av 1970-tallet . Siden den gang har den spredt seg mye og kan finnes i flere vassdrag. Det er en populær målfisk for sportsfiskere, og regionene der den kan fanges er populære blant turister som reiser nettopp ditt for å fiske etter arten. Likevel hører kongelaksen i Chile til neozoa, det vil si at de ser på arten som som en del av vassdragene nå.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy