Hjem FiskeFluefiske Vikings-stjernen med monsterlaks i Patagonia

Vikings-stjernen med monsterlaks i Patagonia

Av Martin Tilrem

Jasper Pääkkönen er kanskje mest kjent som skuespilleren bak karakteren Halfdan i tv-serien Vikings. Men mellom opptak er mannen fra Finland aktiv innenfor mye annet; ikke minst fluefiske. I mars dro han i land et virkelig monster av en laks.

– Hva kan jeg si om den? Det er nok den største fisken jeg noengang kommer til å få innenfor laksefamilien. Ganske sykt, forteller Pääkkönen til Fiskeavisen.

Han snakker om Chinook-laksen han dro i land i Patagonia, Argentina, tidligere i år. Med en vekt på 38 kilo er det den desidert største han har fått til nå – og han har ingen spesiell tro på at han vil overgå vekten med det første.

Foto: @Solidadventures (instagram handle)

Jeg begynte med fluefiske når jeg var 11. Husker godt at jeg så noen fiske flue når jeg var liten: en gammel mann som kastet fluesnøre, men jeg så ingenting på enden (han fisket sikkert med en liten nymphe eller tørrflue) men fikk likevel fisk, forteller han videre.

Les også: Skulle fiske ørret, endte opp med en stor gullfisk.

Der sto 10-år-gamle Pääkkönen med en Abu spinner-stang med Rapala-utstyr på andre enden og trodde han var vitne til ekte magi. Det var da han bestemte seg for å lære fluefiske.

– Jeg dro på biblioteket, lånte alle bøkene de hadde på fluefiske, og begynte å øve. Først på fluebinding, så på kasting, et år senere, når foreldrene mine kjøpte en stang. Litt mer komplisert enn nå, når man kan lære alt ved å se på youtube-tutorials,  påpeker Pääkkönen.

Foto: @real_rastivo (instagram handle)

Pääkkönen er også Patagonia ambasssadør. Selskapet har flere partnerskap med miljøaktivister, hvorav Jasper er en av fler.

– Patagonia bryr seg ikke om skuespillingen min, alt de bryr seg om er den politiske påvirkningskraften og aktivismen jeg har og gjør for elver og sunnere oppdrettsforhold.

Patagonia matchet eksempelvis Pääkkönens donasjon til et damfjerningsprosjekt i Finland. For tiden driver Jasper og nettbutikken superflies.com en veldedighetskampanje hvor det blir donert 1 Euro per solgte flue til en non-profit organisasjon som gjenoppretter gyteareal til ørret og fjerning av dammer. Du kan lese mer og ta en titt på utvalget av fluer her.

– En euro per flue betyr at vi ikke tjener noe på salgene selv, alt går til veldedighet, skriver Pääkkonen.

Du kan følge Finnens fluefiskeeventyr på Instagram her.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Laksesluker.no 24. april 2020 - 12:30

Vakker var den vel på ingen måte ikke.. 😀 men for et beist! Gratulerer til fiskeren.

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy