Hjem Fiske Fra isfiske til sjøfiske med Tellus & Therese

Fra isfiske til sjøfiske med Tellus & Therese

Av Redaksjonen

Årets siste isfisketur i slutten av mai på Sennalandet utenfor Alta ble en stor suksess med svært så aktive rypestegger på alle kanter, tilfredshet over å endelig kunne gå ut av teltet i sokkelesten på en barrabb og et par fine middagsfisker som ble med hjem. Det var bare så vidt vi kom oss gjennom isen, isboret var 1,5 meter langt, men litt overvann og flaks var det som gjorde at vi fikk fisket disse dagene! Sola steika og vi fikk nesten lyst til å isbade(bare nesten), det var jo tross alt 10 grader ute!

Tekst og foto: Therese N. Andersen // @tnafoto

Men etter å ha tilbragt et par flotte dager til fjells med snø som begynte å råtne og elver som snart blir skumle, pakket vi vekk pulk og ski, nøt midnattsola på vei hjem og fant frem sluk og fluestanga dagen derpå for å fiske ørret! 

Maria-Isabell Moen har fisket i mange år, men undertegnede kjøpte fluestang for første gang i fjor, og bannet og hatet meg gjennom elendig kasting og mangel på kunnskap om fluefiske i hele fjor. Maria får stadig vekk napp, og drar endelig opp den første sjøørreten på rundt 1 kilo. Jeg kløner og banner og får hverken napp eller godfølelsen, og setter meg ned i protest og spiser opp en pose med sjokoladenøtter. 

Heldigvis finner vi ut at jeg hadde synk snøre på, og livet mitt forandres når snøret mitt samarbeider. Kastekursene og øvelsen jeg gjorde i fjor gir endelig resultater etter å ha hvilt en sesong. Følelsen over å klare å kaste snøre pent ut og kunne fiske meg innover gir god mestringsfølelse! Jeg finner endelig roen, og begynner å kose meg med fiskinga. Plutselig høgger det til og jeg har fisk på kroken. Maria kommer til unnsetning for å vise meg hvordan jeg skal håndtere stang og fisk. Dessverre mister jeg fisken, men ikke lenge etterpå hogger det igjen og jeg klarte å lære av forrige rundes feil. Jeg slipper ut snøre, lar fisken gå og sveiver inn når den er rolig. Omsider kommer fisken på land og jeg kan gratulerer meg selv med min aller første ørret på fluestanga! En veldig god følelse! Fisken var hverken feit eller staselig, men hvem bryr seg om det når det er første ørreten på fluestanga som ankommer!

Therese fornøyd med sin første ørret

Det virket som magefølelsen til jentene traff blink, vannet var grumsete, og vi gikk for en rekeformet knallorange flue begge to. Vi fant og ut hvor fisken likte seg og fikk flere napp og det ble en særdeles artig kveld som gav mersmak til videre fiskeglede. 

Senere drog Maria opp en flott sjøørret på 1.7 kilo. Jentene har entusiasme og fiskeglede, det er det ingen tvil om! En flott førstedag med ørretfiske og fluestang i Finnmark. Begge festa seg godt på kroken, så de ble gode middager i godt selskap! 

Følg oss gjerne videre i Finnmarks flotte natur med både jakt, fiske og friluftsliv på @tnafoto, @misabellnature og Tellus & Therese på eventyr på Facebook!

Tekst og foto: Therese N. Andersen 

Flere bilder;

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy