Hjem Fiske Håven knakk da storørreten skulle håves

Håven knakk da storørreten skulle håves

Av Redaksjonen

For Karl Even Olbergsveen har det vært et veldig givende fiskeår på Mjøsa. Litt tidligere i år fikk han nemlig en ørret på 4,3 kilo, som skulle bli en ny personlig rekord for fiskeren fra Hernes i Hedemark. Men rekorden holdt ikke så lenge, for i natt dobbelt han nesten den rekorden med en ny ørret på 8-kilo.

( Se video av det hele nederst i artikkelen )

Fiskekompisene dro ut klokken 22:00 for å prøve lykken på Mjøsa. Etter halvannen time var det duket for en matbit, og det var da fisken skulle hugge i når man endelig skulle få litt matro.

– Jeg og min kompis satt å spiste mat, ante fred og ingen fare, og plutselig smeller det i planerboardlinen, og det ble et h*****vetes utras. Jeg kastet fra meg alt jeg hadde i hendene og gikk ut på dekk. Jeg tok tak i stanga og skjønte med en gang at det måtte være noe stort, forteller Olbergsveen til Fiskeavisen.

Karl Even Olbergsveen holder stolt frem rekord ørreten sin på 8000 gram

En så stor fisk er det ekstra kjedelig å miste når du har fightet såpass lenge. Da er det ekstra godt når man har fått fangsten ombord i båten.

– En ellevill fight som foregikk over 25 min. Fisken hoppet til værs 5-6 ganger så vi fikk sett hele profilen på den, og vi ble jublende glade da den endelig kom inn til ripa og vi fikk håvet den ombord. Håvingen gikk ikke helt smertefritt, for når vi fikk fisken i nettet så løsnet kroken. Ikke nok med det så knakk også håven i skaftet så nettet løsnet. Det var da vi skjønte at vi måtte hoppe uti vannet, og heldigvis greide vi å få tak på fisken og håvnettet, forteller Olbergsveen.

Les også: Fra land tok Eirik sin første Mjøsørret på 88 cm

Karene var rimelig fornøyde da fisken var sikret, og det beste var at de fikk det hele på film.

En nervepirrende slutt, og et uendelig stort jubelhav når fisken kom i båten. Vekten stoppet på 8 kg blank og en fantastisk lengde på 87 cm, avslutter en lykkelig Olbergsveen til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Didrik fikk legendarisk storørret i Randalselva - Fiskeavisen.no 18. september 2020 - 19:09

[…] også: Håven knakk da storørreten skulle […]

Svar
Monsterørret kan være en rekordbryter - Fiskeavisen.no 27. januar 2021 - 17:44

[…] Les også: Håven knakk da storørreten skulle håves […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy