Hjem Fiske Fra land tok Eirik sin første Mjøsørret på 88 cm

Fra land tok Eirik sin første Mjøsørret på 88 cm

Av Redaksjonen

Eirik Amundsen Ystevik, en vestlending som er på besøk hos kjæresten som er bosatt ved Mjøsa`s bredd. Hva passer vel ikke da mer enn en liten tur ned til Mjøsa for å prøve fiskelykken. Fiskeutstyret ble kjøpt for 200.- på Europris, uten en tanke på at hans første fisk i Mjøsa skulle bli en ørret på 88 cm.

Det er ikke unormalt at vi ser store fangster bli tatt i Mjøsa, men da er det som regel fra båt.
Ekstra gøy er det når fiskere som står fra land også lykkes, det viser at man ikke trenger båt for å få lov til å kjempe mot den store mjøsørreten.

– Jeg og kjæresten gikk langs Mjøsa og kasta litt på forskjellige plasser, i håp om å få en liten ørret eller røye. Vi gikk vel i rundt fire timer, uten å få et eneste napp, forteller Ystevik.

Etter en liten pause så begynte Ystevik å bli utålmodig. Han kunne ikke gi seg nå, når han først var der måtte han prøve noen flere kast.

– Jeg fant ut at jeg ville kaste litt til. Kastet en gang uten resultat, men på andre kastet så hopper ein svær ørret opp i lufta, og snøret begynner bare å rase ut. Jeg tipper den tok 40 meter med snøre, før jeg hadde en sjanse til å begynne å sveive den inn. Med så lett utstyr så måtte jeg gjøre alt veldig forsiktig. Klarte å slepe den med meg inn til en strand, der jeg fikk tatt å løfta den på land. Dette ble min første fisk i Mjøsa noensinne, forteller en glad Ystevik til Fiskeavisen.

Eirik har fisket masse i havet og små vann på Vestlandet, målet var derfor å prøve å få sin første ørret i Mjøsa. Han hadde aldri drømt om at den skulle bli så stor.

Fisken som ble målt hjemme på kjøkkenet, viste en lengde på hele 88 cm.
Fiskeren kan også avsløre at den ble tatt på en Sølvkroken Spesial 7 gram, med fargene blå og sølv.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

- Nå lå den der og jeg satt bare å gren av glede bak i båten - Fiskeavisen.no 5. mai 2020 - 15:17

[…] Les også: Fra land tok Eirik sin første Mjøsørret på 88 cm […]

Svar
Sol, snø, vind og store fangster i Randsfjorden - Fiskeavisen.no 16. mai 2020 - 19:27

[…] Les også: Fra land tok Eirik sin første Mjøsørret på 88 cm […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy