Hjem Fiske – Nå lå den der og jeg satt bare å gren av glede bak i båten

– Nå lå den der og jeg satt bare å gren av glede bak i båten

Av Redaksjonen

Endelig er trollingsesongen i gang på Mjøsa, rene julaften for flere av de som driver med trollingfiske. En av de som hadde båten klar første mai var Håvard Høisveen fra Brummundal. Fisken på 7,7 kilo skulle egentlig svogeren sveive opp med Høisveen kunne ikke la denne muligheten gå fra seg.

– Var egentlig ei ganske stille og rolig natt med ikke alt for mye båt der vi drev. Dro vel ut fra havna ca 01.30 etter litt forberedelser i form av knyting og slukvalg som ikke ble helt slik man hadde tenkt etter å ha prata med noen eldre ringrever før på dagen. Men to av fire devon (Fiskesluk, red.anm) som jeg hadde bestemt meg for fikk sitte på og det var dem som leverte.

Selv om været på Mjøsa natt til første var preget av regn og jevn vind, så hindret det ikke Høisveen og gjengen til å fiske gjennom natta og godt inn på morgenkvisten.

Les også: Fra land tok Eirik sin første Mjøsørret på 88 cm

Høisveen befant seg i båten Team Stutt & Butt sammen med sin søster Henriette og samboeren hennes Bjørn Andre denne natten. Og som alle vet er det damene først.

– Første fisken på ca 3,6kg smalt på til Henriette litt før 06.00. Litt etter 06.00 smalt det igjen og Bjørn Andre skulle få sin tur for natta, men han var litt trøtt på mårran så jeg landa nr 2 for natta på ca 3,3kg, forteller Høisveen.

Det var ikke dør i 7 tiden den virkelig store skulle hugge i, og da var det egentlig ikke Høisveen sin tur men man kan vel ikke gi fra seg en sånn mulighet?

– I 7 tida må det ha vøri, da smalt det igjen. Denne gangen var det jo ikke min tur, men det var noe med draget vi kjørte og utraset den hadde med en gang, som gjorde at jeg kasta meg bak å tok stanga for å kjenne på fisken.

Henriette spurte om Bjørn Andre ikke kunne få ta denne og etter litt om Høisveen skulle ha noe hjelp, men Høisveen blokkerte alt ute.

– Etter 10 minutter så sa jeg vel at dette kunne være DEN fisken, pundingen da jeg hadde kjent den holde igjen og dro ned med stor kraft også hadde jeg sett spola på den et par ganger da den prøvde å snu. Akkurat som jeg kjente kroka glapp i kjeften på den. Det må vel ha tatt borti 30 min før jeg løfta den opp i håven, den var feit å fin. Fikk ut devonen fra fisk og håv å rydda opp. Så hengte jeg den på vekta, 7915g viste vekta. Sorry språkbruken, men da var det fy faen og endelig var det min tur til å få pundingen, forteller den lykkelige fiskeren Høisveen.

Dette er en fisk fiskeren har drømt og kjørt etter i mange år.

– Fisken har jeg sikkert kjørt etter i 20 år, fisken som de siste åra har gitt meg en følelse av at nå gidder jeg ikke dregginga lenger å vurdert å selge alt fordi jeg ikke klarte å lure den. Nå lå den der og jeg satt bare å gren av glede bak i båten. Deretter var det å få satt ut igjen, en haug med snapper og telefonsamtaler rundt denna fisken.

Onkel Håvard Høisveen og Onkelungen hans fra Team TJALEA med hver sin ørret.

– Hadde jo hatt ei anna søster av meg og familien hennes på Team TJALEA på tråden hele natta (6t30min+). Ved 09 tida gikk snella igjen og Bjørn Andre landa en fisk på rundt 2,6kg. Rundt 10.30 tida så orka vi ikke mer og dro inn igjen mot innveiing i konkurransen til Team Hengeballe. Pundingen ble offisielt veid inn til 7,7kg, dem andre vet jeg ikke offisiel vekt på enda. Vi endte på 16,65kg og 3.plass størst fangst og hadde størst fisk, avslutter en lykkelig fisker til Fiskeavisen.

Vi gratulerer så mye med den flotte ørreten og tredjeplassen i konkurransen Hengeballe.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy