Hjem Fiske Denne brosma er lengre enn verdensrekorden

Denne brosma er lengre enn verdensrekorden

Av Redaksjonen

Det er ikke hver dag man får en brosme som er lengre enn både den Norske rekorden og verdensrekorden, men fortsatt ikke holder vekta helt opp. Dette skjedde nemlig Knut Erik Hansen i Team Olex/Garmin denne helgen. Kompisene som befant seg utenfor Langesund og var borti flere flotte brosmer.

– Vi dro ut på havområdet utenfor Langesund lørdag morgen. Da vi kom ut til området vi skulle fiske viste været seg fra sin beste side, ingen vind og strålende sol. Forholdene var perfekte for å fiske på dypet, forteller Hansen.

Fiskerne agnet opp krokene med sild og makrell, før de lot båten drive over dypet uten at det ga det store resultatet i starten.

– Vi fisket med et paternoster takkel med slep i bunnen, agnet med fileter av sild og makrell. Vi begynte å drifte over en topp med kupert terreng som så interessant ut på rundt 350 meters dyp, dette førte også til null napp. Vi hadde kun kontakt med slimål og svarthå, som spiste opp anget på slepet.

Brosme 12,44kg – med Lars Christian Holte.

De sveivet opp snørene, og fikk fart på båten. Etter å ha flyttet seg noen hundre meter, fant de en spennende kant, som gikk ned mot 400 meter dyp. I dette området, ende flere av driftene med at begge mann i båten kjørte fisk samtidig.

Fakta:
Brosmen oppholder de seg stort sett på 100–1000 meters dyp. Næringen består hovedsakelig av ulike typer krepsdyr, som for eksempel sjøkrepstrollhummer og reker. Gytingen skjer i perioden april–juni, blant annet utenfor kysten av Sør- og Midt-Norge. Det er litt uklart om det er flere ulike bestander i norske farvann, men nyere genetiske studier indikerer at det er kan være flere ulike bestander.

Kilde: Store norske leksikon (SNL)

– Først fikk kaptein på båten Lars Christian Holte en skikkelig brosme. Denne viste seg og veie hele 12,44 kg, en solid personlig rekord. Da hadde vi ikke troen på at det egentlig kom noen større brosmer enn dette. På driftet etter, nappet det plutselig kraftig på stangen til min, forteller Hansen.

Det var heller ikke noe smånapping Hansen skulle få oppleve.

– Det virket som den bare slukte i seg agnet umiddelbart. Den stanget kraftig de første meterne når jeg løftet den oppover i vannlaget. Veien videre oppover oppførte den seg ganske rolig men man merket at det var en god vekt på fisken som hang på. Etter runt 20 min så man en fisk som poppet opp i overflaten noen meter fra båten.

Les ogå: Eric (17) fikk rekord-kveite på 217cm

Ved første øyekast trodde fiskerne at det var en ok lange, men så la de merke til at det var en brosme og da sto jubelen i taket.

– Det er jo en megabrosme utbrøt Lars. Da vi fikk den over ripa var det ummiddelbart og finne frem vekt og målebånd. Brosma viste seg å måle 113 cm og veie hele 15,1 kg, forteller en super fornøyd Hansen til Fiskeavisen.

Brosme 15,1 kg. 113cm – med Knut Erik Hansen. 

Det ble en ny personlig rekord på brosme for Hansen, og nesten en dobling av forrige rekord.

I løpet av hele turen dro de opp 2 langer, hvor den største var 11, 4 kg. De fikk også 10 brosmer, hvor 8 av 10 var over 10 kg. De måtte gi seg allerede etter bare 5 timer, da de hadde over 100 kg rund fisk. Armer og rygg var også helt utslitt, forståelig nok.

Les også:  Artur forteller om Akkarfiske

Hansen sin Brosme føyer seg inn i et rekke blant de største brosmene som har blitt fanget her til lands, selv om den ikke greidde å slå nåværende Norgesrekord. Som er 17.260 gram og 108cm lang. Den ble tatt av Bjørn Florø-Larsen i Trondheimsfjorden, den 01.07.15, skriver Villmarksliv som holder i sportsfiskerekordene på sine nettsider.

Norges rekorden før Florø-Larsen sin var på 122 cm, som gjør at vi kan si med sikkerhet at Hansen sin Brosme ikke er verdens lengste brosme.

Hooked.no som har skrevet om rekorden til Florø-Larsen. Skriver på sine nettsider at “Brosmene kan bli større enn den nye verdensrekorden, og trålere og langlinebåter som fisker langt til havs har meldt om fisk på både 20 og 25 kilo”

Ikke glem å følg Team Olex/Garmin på Facebook

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy