Hjem Nyheter Eric (17) fikk rekord-kveite på 217cm

Eric (17) fikk rekord-kveite på 217cm

Av Redaksjonen

Brødrene Oscar(19) og Eric Lundahl(17) fra Bjärred i Sverige jobber som havfiskeguider for Nordic Sea Angling ved Risøysundet, og de guider til daglig andre fiskere oppe i nord, men forrige uke hadde de litt tid til å ta en egen tur ut for å prøve lykken, det var da de skulle få en helt enorm kveite. Denne fisken på 217 centimeter glemmer nok ikke brødrene med det første.

-Under en måneds tid har min bror og jeg vært oppe i Nord-Norge og praktisert som guide hos Nordic Sea Angling. Vi hadde enda ikke hatt tid til å reise ut sammen på en privat fisketur, men anledningen kom og vi fikk en dag som så lovende ut, forteller Oscar til Fiskeavisen.

Med strålende sol, svake vinder og en kollega som skulle kjøre guidebåten denne dagen, så var brødrene klare tidlig på morgenen for å prøve lykken etter kveita. Det tok en time ut til plassen de hadde tenkt å prøve. Plassen var ny for Oscar som hadde fått tips av kollegaen sin om å prøve der.

– Vi hadde et par drifter (red.anm, la båten drive med strømmen) over området, men magefølelsen var ikke rett. Bunnen føltes feil og det var alt for mye annen fisk i området.
Etter en stund besluttet jeg å kjøre til et annen område der jeg tidligere i år har guidet opp en kveite på 195cm på flytemeite  (red.anm dupp) som var 2 cm unna verdensrekorden på flytemeite, samt en kveite på 176 cm som min far fikk, forteller Oscar videre til Fiskeavisen.

Nesten med engang brødrene prøver den nye plassen biter det. Det er en bedre fisk som tar den døde seien til Oscar. De stiller om båten og gjør den klar for å drifte på nytt da det smeller på nytt, men kveita spytter ut seien akkurat da Oscar skal til å stramme opp. Med engang Oscar hadde mistet sin fisk, så hadde Eric sveivet opp sin sei til overflaten, da han ser en kveite følger etter og tar han seien, og går rett ned til bunn med den.

– Vi mistet denne fisken også, forteller Oscar.

Ikke lenge etter får Eric en kveite på nøyaktig 80 cm. Etter en travel periode der brødrene hadde mistet 3 kveiter og fått en opp skulle det ta nesten fem timer uten et eneste napp.

– Jeg så plutselig det gynget i stanga til Eric. Vi hadde akkurat drevet over et dypt område på 60 meter og var på vei opp mot kanten. Eric var rask frem til stanga og sekunder senere, spruter det ut snøre fra snella som var anget med sei og sirkelkrok. Eric lar den gå noen sekunder før han hugger til og fisken var kroket! Forteller en engasjert bror til Fiskeavisen.

Eric som har en tidligere personlig rekord på respektable 187 cm som ble landet for par år siden utenfor Havøysund. Kunne fortelle at denne fisken ikke kjentes i nærheten av den.

– Fisken bare raste og raste ut, vi hadde ikke noe annet valg enn å følge etter med båten. Ellers hadde ikke Eric greid å sveive inn en eneste meter. Etter 35 minutter uten å få inn en eneste meter, så kunne Eric endelig begynne å løfte fisken sakte og få meter på meter opp. Før fisken slo kraftig og stoppet opp, og Eric begynte å pumpe den opp. Tjue minutter senere så kunne vi se kveita under båten, og vi kunne konstatere at den var helt enorm!! Eric lyktes med å få inn de siste meterne og jeg lyktes raskt og smidig og sikre fisken med kveitekroken. Hvilken lykke og lettelse det var, forteller Oscar til Fiskeavisen.

Etter å ha sikret kveita og skulle brødrene måle kveita, men målestokken var ikke lenger enn 200 cm. Men etter noen etter noen målinger, så kunne de med sikkerhet konstatere at kveita var utrolige  217 cm, og en vekt på hele 140 kg! En virkelig drømme fisk og ny personlig rekord for Eric.
Kveita fikk lov å svømme videre etter den hadde fått samlet kreftene opp igjen. I Norge, så må all kveite over 2 meter også slippes tilbake i havet.

Kveita på 217 cm og 140kg – Bilde: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Denne brosma er lengre enn verdensrekorden - Fiskeavisen.no 5. mai 2020 - 20:52

[…] Les ogå: Eric (17) fikk rekord-kveite på 217cm […]

Svar
Lasse fikk kjempefisk på første forsøk - Fiskeavisen.no 13. juli 2020 - 14:14

[…] Les også: Eric (17) fikk rekord-kveite på 217cm […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy