Hjem Fiske Lasse fikk kjempefisk på første forsøk

Lasse fikk kjempefisk på første forsøk

Av Redaksjonen

Når du får din første kveite, og den i tillegg er over 70 kg, da blir dagen noe spesiell

Marius Berg og Martin Pedersen er erfarne havfiskere, med en liten forkjærlighet for kveitefiske. De produserer også filmer fra sine turer, som de deler på Youtube.

Denne dagen hadde de besøk av Lasse og Ørjan Berg, som begge er ferske i dette gamet. De skulle fiske i et nytt område, så det var ikke noen selvfølge at de skulle få fangst denne dagen.

Målet de hadde satt seg, var at Ørjan eller Lasse skulle få sin første kveite, men de ville mest av alt bli kjent i dette området.

Det ble dorget med to stenger, og de bestemte at nybegynnerne skulle få starte dagen. Martin tok jobben som skipper, Marius skulle være instruktør og veileder for de som hadde fått ansvaret for hver sin stang.

 Marius hadde bare så vidt begynt å fortelle litt om hvordan de skulle fiske, da Lasse det kommer kraftige rop fra Lasse.

– Jeg har napp!

Jiggen hadde vært i vannet i bare 30 sekunder, og kveita satt på kroken.

– Jeg fikk gjort et kraftig mothugg, som resulterte i et langt utras. Jeg kjente at dette definitivt var en kveite på over 10 kg, forteller Marius til Fiskeavisen.

 Lasse begynte kampen med å få kveita til overflaten, men de første minuttene var det fånyttes. Det var fisken som styrte dette spillet.  Det var vel ingen i båten som enda ikke forsto hvor stor denne fisken egentlig var.

Les også: Eric (17) fikk rekord-kveite på 217cm

 Lasse ble etter hvert skikkelig sliten, så Marius måtte hjelpe til en periode.

 – Da kjente jeg at det var en skikkelig stor fisk vi hadde med å gjøre, forteller Marius.

Fisken hadde lagt seg godt til rette på bunnen, og var ikke særlig interessert i å ville røre på seg.

Alle i båten fikk kjenne litt på kreftene til storkveita, men det var Martin som tok jobben med å få pumpet den opp til båten.

– 4-5 ganger fikk han den opp til at den var 8-10 meter under båten, men hver gang kjempet den seg ned på bunnen igjen, forteller Marius.

Det skulle ta nesten en time før de fikk fisken opp til overflaten. Det ble det konstatert at den lå under minstemålet på to meter, med en vekt på rundt 70-80 kilo.

 De er erfarne fiskere, men det kan allikevel være utfordringer med slike store fisker. Da de hadde bestemt seg for at denne fisken skulle bli mat, startet jobben med å få den om bord i båten Først brukte de kveitespydet, som tilsynelatende gikk gjennom fisken.

– Vi var fortsatt usikre på om vi hadde sikret fisken, for tykkelsen gjorde at vi ikke var sikker på om spydet hadde gått igjennom fisken.

 Fiskeskolen: Kveitefiske med hel agnfisk

På grunn av denne usikkerheten, ville de kleppe kveita for å få den om bord. Når de løftet med kleppen, knakk den, og samtidig falt jiggen uten av kjeften på fisken.

Da ble det litt høyt trykk om bord i båten, for de viste at det nå kun satt tauet fra spydet.

 – Det endte til slutt med at jeg tok tak under gjellelokkene på kveita, Martin tok tak i meg og vi i en samlet kraftanstrengelse fikk lempet kveita i båten.

Marius forteller at dette var den villeste fisken han har vært med på, og en kjempeopplevelse for livet.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy