Hjem Fiske Endelig er isfiske sesongen i gang igjen!

Endelig er isfiske sesongen i gang igjen!

Av Daniel

Det er alt en rekke som har startet isfiskesesongen, men minusgradene de siste dagene har gjort at flere vann har blitt islagt og klare for isfiske. Det har resultert i flere fangstbilder i sosiale medier denne helgen.
 Oslomarkas Fiskeadministrasjon – OFA melder også på sin facebookside om flere vann med trygg is på.
Skal du ut på isen, så kan man også sjekke Iskart.no for å se om isen er trygg.

Også litt om min sesong åpning:

På fredag la jeg ut et innlegg på Nannestad Jeger og Fiskeforening sin gruppe på Facebook, der jeg spør om det hadde blitt trygg nok is på vannet Tollevtjern i Nannestad. Dette er et av vannene i nærheten av meg som det først legger seg is på.
Jeg fikk beskjed etterhvert i kommentarfeltet på gruppen om at det ikke hadde lagt seg is over hele vannet enda, noe som tok fra meg håpet om sesongstart denne helgen.

En positiv Mats Larsson som hadde stor tro på at isen skulle være trygg løpet av helgen skulle bli redningen.

Lørdag vibrerer telefonen og jeg får en melding av Johan Meland. ”Fiske på Tollevtjern i morgen?” Ettersom jeg hadde mistet troa på den trygge isen, svarte jeg så negativ som, «det ikke er noe trygg is der enda». Heldigvis ga ikke Johan seg, han var overbevist på at det var trygg nok is. Det endte med at jeg fyrte avgårde en melding til Mats og spurte hva han trodde om søndagen.

Les også: Jeg skrek, gråt, lo og takka både onkel og ørreten for opplevelsen

Mats som var overbevist om at isen ville bli trygg iløpet av helgen,  hadde tenkt seg oppover sammen med Atle Wenger på søndagen. Jeg blir enig med Mats om at skulle det bli trygg is, så kunne han sende meg en melding. Han var så grei at han gjorde det, og jeg slapp da en bomtur oppover,  som jeg var overbevist på at det ville bli.

Mats Larsson sitter å drar små abbor. Foto Daniel Tilrem

Jeg sender så en melding til Johan, at vi drar om det er trygt. Jeg hadde egentlig planer om å jobbe inn litt ekstra pluss tid denne søndagen, men som alle isfiskere vet så kommer starten av sesongen først!

Klokken 10:37 får jeg meldingen ”Er ca 6-7 cm med is så vi pilker”.
Da var det bare å sende melding til Johan. ”Vi drar!”.
Klokken 11:00 var Johan allerede utenfor døren mi, og vi var klare for sesong start!

Dagens største for Atle Wenger. Foto: Daniel Tilrem

Når vi kommer oss ut til Tollevtjern så ser vi at Atle og Mats sitte på isen borte i horisonten allerede. Vi går på land helt til vi kommer bort til dem. Det var ikke snakk om noe tykk is, så her måtte vi ta litt forhåndsregler. Vi kunne enten kontroll borre oss helt bort til dem, men det enkleste var bare å gå bort til der dem gikk ut.

Les også: Sikkerhet på isen

Sesongens første skritt ut på isen er alltid litt skummelt.
Man vet at isen kanskje burde ha vært noen CM tykkere og at det alltid er hakke skummelt inne ved land.
Men det første skrittet gikk helt knirkefritt uten problem i år også.
Vi tusler bort til isfiskerne midt ute på isen. Allerede ligger det noen abbor på isen, og Mats har i tillegg fått opp 3 ørreter og mistet en på halv kiloen også.

Troa på å få fisk øker da hos meg og Johan. Vi småprater litt før vi innser at vi nå må komme igang og vi borrer hull. Det tar som alltid litt tid, også  sitter årets første abborpinne hos Johan og en liten time etter så sitter det en liten abbor pinne på pilkestikka mi også.

Johan Meland drar opp en liten abbor. Foto Daniel Tilrem

Dagen ga ikke det store fiskerbitte, men det ga sesongens første fisk og vi er i gang!
Vi endte opp med 18 abbor og 3 ørret på 4 mann. Det skal sies at Mats og Atle stod for mesteparten av fangsten denne dagen.

Noe av dagens fangst

Har du vært  å fått en stor eller spennende fangst? Eller kanskje opplevd noe spesielt på tur?
Ikke glem og tips oss i Fiskeavisen. Du finner oss på sosiale medier eller på e-post: post@fiskeavisen.no

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy