Hjem Fiske Jeg skrek, gråt, lo og takka både onkel og ørreten for opplevelsen

Jeg skrek, gråt, lo og takka både onkel og ørreten for opplevelsen

Av Redaksjonen

Mange kjenner seg igjen i følelsen når man tar opp mobilen å ser noen andre har fått fisk. Denne følelsen er noe som ofte dukker opp hos en fisker, det gjaldt også Stine Cecilie Mikalsen fra Ramnes i Vestfold, da hun så hva Onkelen Vegard Paulsen hadde fått på Mjøsisen. Da var det bare å ringe onkelen og slenge seg i bilen for å møte han på isen. Det resulterte i en dag Stine Cecilie sent vil sent glemme.

Les også: Fikk ørret på over 5kg på ismeite

Foto: Privat

«Mjøsa er Norges største innsjø, med verdens mest hurtigvoksende ørretstamme. Derfor kan man også få ørret over 10 kg her. Og utstyret må virkelig være i orden, med NOK sene.
Lønner seg derfor og ikke komme dit med vanlig stang/snelleløsning, da disse snellene rommer for lite sene. Det kan også være lurt å snakke med lokalkjente, da dette er en enormt stor sjø forteller Vegard.

Les også: Bifangst på isen ble en helt syk opplevelse

Stine Cecilie forteller videre – Denne helgen hadde jeg tenkt skulle være stille og rolig. Helt til jeg åpna messenger å så at onkel hadde lagt ut rapport fra Mjøsa på lørdagen. Da ble jeg sykt gira når jeg så hva slags fisk han hadde fått, og spurte om jeg kunne komme opp å fiske med han. Det var selvfølgelig helt greit. Jeg pakka sekken og kjørte avgårde i nesten 4 timer for å bli med på Mjøsa på søndagen.
Søndagen kom og jeg var selvfølgelig gira og full av forventinger. Vi kjørte avgårde og kom oss ut på isen. Det var vindstille og sola gløtta gjennom skylaget. Det var mange ute på isen for å fiske. Nesten med engang satt gjedda på. Det var en helt syk opplevelse å kjenne hvordan gjedda bevegde seg og kjempa for harde livet. Vi fikk den opp på land, veide den og tok noen bilder. Det var veldig kult at den første gjedda jeg noen gang har fått var så stor! 3.5kg fysøren så kult!!

Foto: Scandinavianature (Instagram)

Mot slutten av dagen kom endelig den etterlengta ørreten. Jeg begynner å sveive inn, ørretten går ut igjen og igjen, og det var en helt  utrolig opplevelse. Vi kunne jo også se fisken før den kom opp på land for isen var helt gjennomsiktig. Vi veide den til utrolige 2.2kg. Jeg skrek, gråt, lo og takka både onkel og ørreten for opplevelsen.
Fisken bet på blå balansepilker og det er det som gjelder her.
Dette er en dag jeg aldri kommer til å glemme! Og jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk denne muligheten av onkel. Han er mitt store forbilde og læremester avslutter Mikalsen.

Vi kan virkelig forstå at dette har vært en dag som du vil sent glemme. Tusen takk for du ville dele denne dagen med oss og våre lesere.

Sjekk gjerne ut Stine og Øyvind på Instagram:
https://www.instagram.com/scandinavianature/

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Endelig er isfiske sesongen i gang igjen! - Fiskeavisen.no 25. november 2018 - 21:54

[…] Les også: Jeg skrek, gråt, lo og takka både onkel og ørreten for opplevelsen […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy