Hjem Fiske Det tok ikke lange tiden før en drøy rekord ble slått av en ny rekord

Det tok ikke lange tiden før en drøy rekord ble slått av en ny rekord

Av Daniel

Daniel Andersen (18) tuller ikke når han er ute å fisker lange på sjøen. Etter denne turen kan han kalle seg storfisker med en lange på over 15,5kg, tre langer på over 20+kg, også avsluttet han det hele med en på 1,80cm og en vekt 35,1kg! Denne største langen gjorde så at Daniel igjen satte ny personlig rekord på lange. Vi skal ikke lengre tilbake enn 1. januar da han fikk en på 31,8kg.

Etter en slik dag på Tomrefjord så måtte vi nesten høre hva Andersen selv syntes om den og hvordan det hele utartet seg.

Lange av størrelsen XXL
Jeg hadde vært på skolen der vi hadde skidag langt innpå fjellet… Vi fikk lov til å gå kl 12 om vi kom oss til «byen» selv. Og når en elev da skulle kjøre tidlig (11:30) så var jeg ikke vanskelig å be. Været var strålende med svak vind, lite bølger, sol og åpen himmel! Påskevær faktisk! Jeg visste at det bodde lange på denne plassen, og jeg visste at de bodde lange av størrelsen XXL her, forteller Daniel.

Foto: Hans-Petter Nakken Langstein

Målet for dagen var 20kg +
Jeg senket ned et tandem takkel med et slep og et oppheng. Målet for dagen var 20kg+ noe som løste seg relativt fort… Det tok ikke mer enn ti minutter før det nappet på første nedslippet. Jeg klinka til for fedrelandet og det svarte tungt i andre enden! Etter en grei kamp så kom 10kg+ fisken opp!

Les også: Ingen kveite, men en kjempe steinbit!

Andre nedslippet skulle bli en annen historie, da var også pigghåen på plass! Etter noen bilder ble den sluppet pent ut igjen og jeg gjorde meg klar på nytt. I det jeg traff bunnen så sveivet jeg opp en 3-4 meter for å slippe slimålen. Og igjen nappet det. Denne gangen gikk stanga bare lenger og lenger ned mot sjøen der stanga hvilte i rattet. Jeg dro til igjen og fisken var sterk og hissig! Denne fisken skjønte jeg fort var 20kg+ og dagen var vel egentlig redda. I det denne fisken var på vei opp så fant den ut at å legge seg under katamaran skroget på båten, det var en lur idè. Etter mye om og men fikk jeg fisken fram og opp i båten. Jubel brøyt løs! Fisken ble veid til 23,5kg! Da ble målet plutselig å fange en over 25kg, som er specimen grensa på lange for de som driver med specimen fiske. Det fortsatte med en på 20kg og en på 23,6kg. Etter dette tenkte jeg at det ikke ville bli noe bedre, men det som ble dagens siste nedslipp gjorde dagen, om ikke året enda villere enn tidligere!!

Foto: Hans-Petter Nakken Langstein

Ett beist som lå på svøm under båten
Det nappet ganske heftig denne gangen og jeg dro til men da sto det stille! Så raste fisken ut en 10-20m før den lot meg sveive en 30m før hun ville ned igjen. Dette ble en lang og veldig seig kamp. Etter en liten stund så vinkla snøret seg bak båten og jeg skimte fisken der nede, ca 10m under båten! Det var ett beist som lå på svøm under båten! Den brøt overflaten og i et sinnssykt adrenalin kick stressa jeg for å finne sikringskroken. Fisken var tung og jeg visste at denne bikka 30kg! I båten ble den målt til 180cm. Siden jeg hadde vanskeligheter med å løfte fisken alene så måtte jeg bli henta og gi meg, for å veie den i garasjen. Der hadde vi en kran og en vekt som tåler et slikt beist1! Fisken ble veid til vanvittige 35,1kilo!!! Ny allround pers og pers på lange, forteller en overlykkelig Daniel til Fiskeavisen.

Les også: Bifangst på isen ble en helt syk opplevelse

Tidligere pers-en min var på 31.8kg fra 1.januar 2018 og jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd jeg skulle perse på den.
Jeg har jo skjønt at det vandrer større beist uti her så det blir nok å teste ut flere plasser og håpe jeg kan bikke 40kiloen!

Foto: Hans-Petter Nakken Langstein

Kan du fortelle litt hva du fisket med?
Jeg fisket med et tandem takle med fastbom og en opphenger. Agnet var hel sild som ble kuttet i en flapper (man tar ut ryggbeinet av fisken slik at lukta spres mer). Mine beste tips er å fiske i bunnen av bratte kanter med store agn og store kroker! Nå går langene relativt grunt, som 140m og tilogmed litt grunnere, men jeg la meg på 190m da jeg vet at det er mye lange der. Bunnen burde helst være hardbunn, men muligheter for å gjemme seg røper Daniel.

Jeg har fått fin lange mye grunnere rett ovenfor denne plassen og valgte og legge meg dypere. Det resulterte i sinnssyke fisker! Her er det ikke noe mer hokus pokus enn at det er en slak bakke med mudderbunn. Kanskje ikke mange som ville tenkt seg ut denne plassen men den leverer, avslutter Andersen.

Vi takker Daniel for tiden og denne gledes historien. Også ønsker vi han masse lykke til på jakten etter en på 40kg.

Liker du også havfiske? Bli med i Norges største havfiskegruppe på Facebook:
https://www.facebook.com/groups/HavfiskeNorge/

Strossle

Du vil kanskje like dette også

7 kommentarer

Langen som Mads(12) fikk var like stor som ham selv - Fiskeavisen.no 17. april 2018 - 22:49

[…] Les også: Det tok ikke lange tiden før en drøy rekord ble slått av en ny rekord […]

Svar
Ny norgesrekord på blålange, kanskje også ny verdensrekord? - Fiskeavisen.no 12. juli 2018 - 16:40

[…] Les også: Daniel fikk lange på over 30 kilo. […]

Svar
Det skulle ta et år før Daniel fikk sin rekord-lysing på hele 11kilo - Fiskeavisen.no 15. august 2018 - 20:15

[…] den var og forstod med en gang dette var en lysing på 10 kilo, forteller Daniel. Les også: Fikk lange på over 30 kilo. Det Daniel brukte for å lure lysingen var Tandemslep 0-15m over bunnen aktivt med […]

Svar
Daniel Andersen med norgesrekord på havsil, og er William (5) Norges yngste til å fiske arten på stang og krok? - Fiskeavisen.no 29. juli 2019 - 22:07

[…] Les også om Daniel sin lange på over 35 kilo! – Jeg startet å fiske etter makrell, men så noe som blinket under båten. Derfor krøket jeg ett par for å se hva det var.Når jeg så det var tobis av ukjent art satt jeg på et sabiki hekle i #16krok, (Red.anm: Høyere tall på krok størrelsen jo mindre krok) og fikk opp noen som var riktig kroket. Etter 2 tre dager med telling av finnestråler og lignende fant vi ut at dette var havsil. Jeg stakk ut igjen med hjemmelaga hekle og #20krok og fikk mange flere. Plutselig fikk jeg mange mellom 3-4gr og noen få skilte seg ut i størrelse. Dette var norgesrekord. 5.6 “vanvittige” gram og en norgesrekord var på plass, forteller Andersen med et smil til Fiskeavisen […]

Svar
Fisket resulterte i art nr 120 og hans tredje norgesrekord? - Fiskeavisen.no 18. november 2019 - 20:54

[…] er ikke en helt ukjent fisker for Fiskeavisen, Noe av det vi har skrevet tidligere om er hans lange på over 30-kilo, eller en lysing på hele […]

Svar
Sinnsykt torskefiske på Sørøya - Fiskeavisen.no 5. april 2020 - 20:47

[…] Les også: Det tok ikke lange tiden før en drøy rekord ble slått av en ny rekord […]

Svar
Roger fikk en hai som var 2 kilo tyngre enn Norges rekorden - Fiskeavisen.no 19. juni 2020 - 14:44

[…] Les også:  Det tok ikke lange tiden før en drøy rekord ble slått av en ny rekord […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy