Hjem Fiske Sinnsykt torskefiske på Sørøya

Sinnsykt torskefiske på Sørøya

Av Redaksjonen

Når du jobber som fiskeguide, så er jobben å finne de gode fiskeplassene til gjestene dine. Det drev fiskeguidene Bilal Saab og Daniel Andersen som jobber i Big Fish Adventure på med, da de opplevde sitt villeste torskefiske. Det var torsk som hoppet opp i båten, det var torsk som beit i hånda når man var nær vannet, og ikke nok med det så fikk de en utrolig flott fangst!

Om selve turen skrev Daniel dette på sin Facebookside:

“Helt sykehus det fisket vi har hatt de siste to dagene! Torskepersen slo vi 2 ganger, og vi fikk latterlig mange over 20kg. Jeg tok intet mindre enn to torsk på over 30kg på under 5minutter… Kveite på 41.5kg… Helt sykehus her på Sørøya

Kompisene dro ut klokken 10 om morgningen for å prøve å finne flere plasser der de kunne lure de største beistene på.

– Flere av plassene kunne vi kikkfiske torsk 4-8m under båten, og ofte kom det en skikkelig rugg forbi forteller Daniel til Fiskeavisen.

Daniel med sin torsk på utrolige 33.5kg – Foto Bilal Saab

Etter noen timer flyttet fiskerne seg til en plass der de så måker som stupte ned i havet. Det kunne bare bety lodde, og er der lodda er finner vi ofte også torsken.

– Vi ankommer plassen der lodda er og plutselig så begynner torsk i alt fra 5-15 kilos klassen å hoppe over vannskorpa. Bilal senket armen ned i sjøen og en torsk beit faktisk over hånda hans, forteller Daniel.

Les også: Det tok ikke lange tiden før en drøy rekord ble slått av en ny rekord

Torsken var såpass vill at den rett og slett hoppet rett oppi båten til fiskerne.

– Plutselig smeller det bak i båten og da lå det to torsk på rundt 10kg som hadde hoppet opp på badeplattformen av alle ting. Fiskene var helt ville og bare 20-50cm under overflata, forteller Daniel.

Kompisene rakk ikke å si noe til hverandre før de hadde hver sin stor torsk på kroken.

– Vi tenkte at vi skulle prøve å slippe korken ned midt i stimen for der var det noen syke markeringer på ekkoloddet. Vi slapp ned kroken og før vi rakk å si noe så smalt det i både min og Bilal sin stang. Bilal fikk opp en 15kilos tung torsk som ble hans nr 40 over 15kilo. Etter noen få minutter med pumping så bryter fisken min overflaten, og den er stor! Denne var galant 30+! Vi jubler og er i ekstase og slipper jiggene ned igjen, forteller en engasjert Daniel til Fiskeavisen.

Video: Denne ruggen av en røye veide nesten 6-kilo

Daniel lander to torsker på over 30-kilo på under 5 minutter. Fiskerne fikk flere flotte torsk på godt over 20 kilo.

– Bilal kroker et beist som tar 15m line, mens min fisk bare står å stanger. Bilal mister så sitt monster og jeg jobber fortsatt med min. Når vi begynner å se fisken min under båten så skjønner vi fort at den stor! Den bryter overflaten og jeg setter kleppen i den og drar den over ripa. Denne var enda større! Nok en fisk på over 30kg. Altså to fisker på over 30kg med 5minutts mellomrom.

– Jeg slipper nok engang ned og ett nytt beist smeller til! 28.2kg med rå fisk! Bilal får også en opp på over 20kg. Neste drop så får jeg en på 28.1 og Bilal får en flott torsk på 28.4kg. Etter flere slipp så hamret vi opp mange fisker over 20kg og to til over 25kg, forteller en lykkelig Daniel til Fiskeavisen.

Bilal med sin torsk på 28.4kg – Foto: Daniel Andersen

Heldigvis for oss og for deg som leser, så rakk gutta å ta noen flotte bilder av fangsten fra denne turen.

– Vi tok noen bilder av fangsten, og da det var gjort så la vi merke til at vi hadde drevet avgårde av stortorsk stimen. Da vi var på vei inn skjønte vi at det vi nettopp hadde opplevd var helt sykt og latterlig! Vi kom inn og fikk veid alle fiskene til følgende. Mine: 33.5kg, 30.8kg, 28.4kg. Bilal sine; 28.2kg, 28.1,kg 25kg og enda en på 25 kg, avslutter Daniel.

Daniel med en kveite på 41500gr – Foto Bilal Saab

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Ble Norges første til å få denne fisken på kroken - Fiskeavisen.no 12. april 2020 - 17:54

[…] Les også: Andersen og Saab opplevde sinnsykt torskefiske på Sørøya […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy