Hjem Fiskeguider Fiskeskolen s4, e5: Flyndrefiske fra båt

Fiskeskolen s4, e5: Flyndrefiske fra båt

Av Redaksjonen

Med unntak av skatene klassifiseres alle flate fisker i Norge som flyndrefisker. En flyndrefisk og en flyndre er likevel ikke nødvendigvis det samme. Innunder flyndrefiskene finner vi nemlig fire grupperinger her til lands; tunger, tungevarer, varer og flyndrer. I episode 5 av Fiskeskolen er det flyndrene John Ivar Askevold og Endre Hopland er på jakt etter.

I Norge finnes det åtte flyndrearter. Disse er sandflyndre, rødspette, skrubbe, lomre, gapeflyndre, smørflyndre, kveite og blåkveite. I landet sett under ett er det sandflyndre og rødspette som er mest vanlige, selvsagt med lokale variasjoner. I Vestland fylke, der episoden er spilt inn, er det utvilsomt sandflyndrene som dominerer.

Flyndrene er utpregede rovfisker som jakter på- og spiser det aller meste fra sin faste posisjon helt nede på bunnen.

PS: Denne episoden ble spilt inn noen dager før Covid-19-pandemien sendte landet vårt i lockdown. Vi oppfordrer folk til å høre på- og respektere helsemyndighetene sine råd i denne spesielle situasjonen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Hvordan filetere flyndre / rødspette - Fiskeavisen.no 9. november 2020 - 22:09

[…] Lær: Hvordan fiske flyndre fra båt. […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy