Hjem Fiske Ny norgesrekord på blålange, kanskje også ny verdensrekord?

Ny norgesrekord på blålange, kanskje også ny verdensrekord?

Av Redaksjonen

Når man fisker på nede 300 meters dyp, så kan man få mye spennende. Alf Ronny Kårbø fisket etter lange og brosme i finværet utenfor søre Bømlo da han plutselig skulle få en ny Norgesrekord. En blålange på hele 18,5 kilo tok kroken til Alf Ronny denne flotte sommerdagen. Det spekuleres nå også, om at dette kan være en ny verdensrekord?

– Jeg fisket helt nede på bunn og hadde ikke hatt snøre ute i mer enn 15-20min før jeg merket at det var noe bortpå. Det var ganske beskjedent så trudde egentlig først at det var en hå. Når jeg så dro snøret litt opp så ble det såpass tungt at det virket som jeg om hadde satt fast kroken i bunn. Jeg merket fort at det var fisk og at den var stor. Heldigvis hadde jeg gjort klart havfiskebelte så det gikk veldig greit å sveive opp. Fisken gjorde et par skikkelige rykk rett før trykket tok den. Det fikk meg til å svette litt, men etter det så ble det jo lettere, forteller Alf Ronny til Fiskeavisen.

Alf Ronny viser frem sin flotte blålange.
Foto: Geir Inge Kårbø

Vi lurer litt på hva tenkte da du fikk se denne store fisken?
Jeg tenkte at jeg måtte komme meg til land å få veid den skikkelig, hehe.

Les også: Daniel fikk lange på over 30 kilo.

Fisken viste 18,5 kilo da Alf Ronny kom til land og fikk veid den, men vekten var ikke en godkjent vekt for å få en offisiell rekord. 6-7 timer etterpå skulle den bli kontrollveid engang til og da viste vekten 17,8 kilo. Det hele fant sted under VM kampen, England mot Kroatia. Alf Ronny forteller at det ble en hektisk veiing midt opp i den spennende kampen.

Videoen under kan du se reaksjonen til Alf Ronny når fisken kommer ombord.

Bilder av blålangen, vekten og annen informasjon vil bli sendt inn til bladet Villmarksliv, så de kan registrere det som  en ny Norgesrekord.

Tidligere rekord er tatt av Torben Ekseth på 17,47 kg  i Trolla, Trondheim, den 10.04.2016.
Denne blålangen ble tatt mye lengre sør i landet. Fangsten ble tatt like ved hjemmet til Alf Ronny i søre Bømlo. Han forteller at han ser plassen nesten fra vinduet sitt.

Foto: Alf Ronny Kårbø

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy