Hjem Fiske Potensiell ny verdensrekord på torsk tatt på Sørøya

Potensiell ny verdensrekord på torsk tatt på Sørøya

Av Redaksjonen

Den tidligere verdensrekorden på 28.97 kilo kan se seg tydelig slått om torsken russiske Dmitry Baturin dro i land på Sørøya blir akseptert av IGFA.

Det er snakk om verdensrekord innenfor lineklasse 16 Lb (8 kg). Den totale verdensrekorden står fortsatt på 47.02 kilo. Uten at det tar noe fra Baturins fangst.

– Absolutt! Jeg har jaktet på torsk over 30 kilo i over 6 år nå, og har kommet hit hver Mars siden 2016, forteller Baturin når Fiskeavisen spør om han er fornøyd med fangsten.

Han er gjest ved Big Fish Adventure, og har akkurat dratt i land en torsk på solide 35,15 kilo.

Skjermdump.

– IGFA ble kontaktet av Dmitry Baturin med en potensiell ny IGFA verdensrekord for torsk, sier IGFA i en uttalelse til Fiskeavisen. “foreløpig er det bare en potensiell rekord. Fiskeren må sende inn all nødvendig utstyr og informasjon til IGFA før fangsten blir regnet som offisiell.”

Les også: Hvordan fiske torsk med pilk eller gummijigg

Baturin, som til vanlig er bosatt i Moskva, forteller at det tok 25 minutter å kjøre på fisken. Han brukte en 35-cm rubber shad med et 750 grams jig-rode.

– Nå må jeg skrive inn rekorden i et IGFA skjema og sende deler av snøre til deres hovedkvarterer i Florida.

Vi blir samtidig informert om at det tar mellom 3 og 4 måneder før nye søknader blir gjennomgått og potensielt godtatt.

Foto: Privat

– Det er en eksepsjonell fangst, uavhengig av hvilket utstyr du har brukt. Derfor gjør det fangsten enda mer spesiell ettersom han tok den på så lett utstyr! Sier Bilal Saab, og snakker på vegne av Big Fish Adventure, hvor Baturin var gjest. 

Samtidig påpeker Baturin at fangsten er hans tredje verdensrekord, om den blir godkjent, og den niende i Europa. Han er rekordholder i forskjellige lineklasser innenfor kveite og Uer (Redfish).

Fiskeavisen gratulerer!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy