Hjem Fiske Laksefisket har startet – SNO kontrollerer nye regler’

Laksefisket har startet – SNO kontrollerer nye regler’

Av Redaksjonen

SNO intensiverer lakseoppsynet i samarbeid med politiet, Fiskeridirektoratet og Kystvakta. Her blir et ulovlig garn inndratt i Bergensområdet.|Foto: SNO

Laksefisket er i gang i store deler av landet. Statens naturoppsyn intensiverer nå oppsynet for å beskytte sårbar villaks mot ulovlig fiske.

Miljødirektoratet – 2 juni 2020

– De som fisker ulovlig, stjeler fra fellesskapet. Dette er miljøkriminalitet som kan ha store konsekvenser for sårbare villaksstammerNå intensiverer vi kontrollen på fisket langs hele kysten i samarbeid med politiet, Fiskeridirektoratet og Kystvakta, sier Morten Kjørstad, direktør for Statens naturoppsyn.

Resultater fra kontroller vil bli formidlet på Miljødirektoratets twitterkonto.

Nye regler for laksefiske

I år ble det vedtatt nye regler for fiske etter laks, sjøørret og sjørøye i elv og sjø. Blant annet er antallet elver som er åpnet for fiske redusert fra 1030 til 440.

Bakgrunnen for regelendringen er å beskytte sårbare laksebestander mot overbeskatning, og å sikre grunnlaget for et høstbart overskudd også i framtiden. Norge har et særlig ansvar for forvaltning av villaksen, og mange laksebestander i Norge er truet.

Ber om tips fra publikum

– Basert på antall tips og tilbakemeldinger vi har fått hittil, er det tydelig at folk synes at ulovlig fiske er ugreit. Vi oppfordrer alle til å tipse Miljødirektoratet eller politiet hvis de oppdager mulig ulovlig fiske, sier Kjørstad.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy