Hjem Fiske Vil du bli med på drømmetur til Belize?

Vil du bli med på drømmetur til Belize?

Av Raphael Pedersen

Vi heter Fiskeavisen.no, og elsker alt som handler om fiske. Det at det finnes et slikt tilbud som dette for fiskeglade ungdommer i Norge, er fantastisk og noe vi vil fremme. Vi ønsker å se enda flere bli med på et år med masse gøy fiske.Vi tok en prat med Eskil Røkke, som er sportsfiskelærer ved Sund folkehøyskole. 

Hai på flue. Foto: Sportsfiskelinja

-Jeg trodde ikke at en studietur kunne bli så sinnsykt bra, sier Røkke fra Sportsfiskelinja. Erfaringene fra den fire uker lange studiereisen til Belize i februar/mars i fjor, gjør at Norges eneste sportsfiskelinje legger neste års reise tilbake til det tropiske fiskeparadiset.

Du kan bli med!                                                                                               Det er vanskelig å love noe når man skal på en fiskereise, men her tror jeg ikke vi tar munnen full, dersom vi lover sportsfiskeopplevelser som elevene våre aldri kommer til å glemme. Det å få bevege seg rundt i krystallklart vann, og jakte verdens sterkeste og raskeste fisker midt på vinteren, føles veldig riktig- forteller Røkke. Han har fisket en del tropisk tidligere, men har aldri funnet et sted med så variert og godt fiske som det lille landet Belize. Belize ligger forøvrig mellom Mexico og Guatemala i det Karibiske hav.

Vi tar sikte på en liknende reise som sist hvor storparten av turen blir tilbragt ute på små øyer og atoller midt ute i havet. Vi bor i enkle hytter og delvis bungalower som står på stolper ute i havet. Vi hadde bonefish på fire kilo og svære haier som svømte under hytta vår på siste reise! Dette syns jeg alle som er interesserte i sportsfiske skal få oppleve, sier Røkke som ikke legger skjul på at han selv gleder seg som en liten unge, til en ny reise til Belize. Hai på 50 kilo på spinnutstyr, flere barracudaer på over 10 kilo, brutale jacks og snappere samt ”trofeartene” bonefish og tarpon havnet på lista over arter fra sist reise.

Foto: Sportsfiskelinja

-Nå vet vi hvor de bor og hvordan vi best skal fiske etter dem, smiler Røkke.

Men først står årets studiereise for døren. Årets kull, som er nummer tre i rekken, har bare noen få uker igjen på å forberede seg til et helt annet eventyr. 10. November setter de seg på flyet til selveste New Zealand. Her venter en nesten fem uker lang studiereise. Selv om New Zealand er noe helt annet enn Belize, lover Røkke uforglemmelige opplevelser også her. Gigantisk ørret i krystallklare elver, åler som kan bli 40 kilo tunge, hai og tunfisk står på ”pensum” under reisen.

Hjemme i Norge ligger heller ikke elevene på latsiden gjennom skoleåret. Målet er å gi elevene en praktisk innføring i den variasjonen av fiske som finnes i Norge. Skolen ligger helt nede i fjæresteinene på Inderøya i Nord Trøndelag. Ørretvann, lakseelver, gjeddevann og artsrike Trondheimsfjorden, samt havfiske pakkes inn i skoleåret. I tillegg får elevene en innføring i fiskebiologi, fiskeforvaltning og miljøvern.

-Akkurat nå koser vi oss med storsei rett utenfor skolen, forteller Røkke. I går ble største fangst på 12kg.

Foto: Sportsfiskelinja

De som er interesserte i å vite mer om hva Sportsfiskelinja holder på med kan følge med på Instagram, Facebook eller på skolens egen hjemmeside: www.sundfhs.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy