Hjem Fiske Helgens sjøørret treff – Sjøørretfiske i Kragerø

Helgens sjøørret treff – Sjøørretfiske i Kragerø

Av Ole Martin Gilbu

Skrevet av Ole Martin Gilbu.

Denne helgen har blitt brukt til sjøørret treffet i Kragerø som jeg selv arrangerte. Målet med denne helgen var å få vist frem de fantastiske sjøørretområdene vi har i Kragerø samt det å prøve å samle en gjeng med folk som har den samme lidenskapen som meg, nemlig sjøørretfiskeew-1021x1024

Lørdag morgen klokken 09.00 var det oppmøte utenfor Volum kjøpesenter Sannidal. Flere kjente ansikter , men også noen nye som skulle vise seg å være noen kjempe trivelige karer. Noen hadde tatt turen helt fra Oslo og Lillestrøm. Fiskeområdet for helgen hadde jeg avventet med å bestemme til dagen før ettersom jeg ville se an vær og forhold litt. Med en værmelding som meldte sol, med kommende regn på kvelden og lite vind så falt fiskeområdet ute ved Portørlandet. Dette er et område med gode muligheter for stor og fin sjøørret. I tillegg er det utrolig flott i disse områdene.

Etter en liten samling ute ved fiskeområdene og jeg fikk delt litt info om diverse spotter så delte folk seg opp. Mikael Blomberg var også på plass og hadde rigget opp en del stenger med mulighet til å få testet den nye fluelinen Streamstix MKB Design Control og sitt nye MKB Design Multi Front system som jeg for øvrig synes er helt rå.
Må også legge med at det er en fryd for øyet å se noen av kastene hans.

Over til litt mer fiske. Folk delte seg opp og virket ganske så ivrig ettersom alle forsvant fort. Det ble observert fin fisk ganske kjapt, men tok litt tid før det ble noe flex. Jeg fikk med meg at Kjetil Henriksen mistet en grei fisk inntil land om jeg ikke husker feil.sjøørretfiske

Etter et par timers fiske fikk jeg rapport om et par 6-800 grammere og noen mindre. Etter en liten prat om hva folket ønsket så ble en del av gjengen enige om å bli med til et annet område. Noen ble igjen der vi startet.

På den nye plassen ble vi møtt av strålende forhold. Et område som til tider leverer veldig bra fiske. Vi delte oss i to der noen fisket de indre delene, mens 3 andre ble med meg ut til de ytterst områdene og ut mot noen skjær med mye strøm. Vegard Rindal trengte bare et kast på denne plassen før kutlingen hans blir smattet over av en sjøørret og etter en kul fight så blir fisken håvet. En feit sjøørret på 1,1 kg som ble raskt gjenutsatt.

2-3 kast etterpå så var det min tur til å flexe og en litt mindre, men like feit sjøørret kom inn til vannkanten. Denne tok en hvit liten jiggy med mye daletid. Like etterpå mister jeg en til og ser en kraftig plugg av en sjøørret vise seg utenfor. Innenfor kastehold så pælma ut det jeg klarte. Tankene surrer og alt man venter på er den følelsen man gjerne får når de store tar fluene. En typisk følelse der man bare føler det suger seg på. Inntrekk, daletid, inntrekk….. Neida, ingenting som ville suge seg på, men var kult å se den.

sjøørret

Foto: Vegard Rindal viser frem en klump før den fikk svømme videre.

Det ble en del mer fiske i det området og møtte på de andre etter en stund. Ble enige om å dra tilbake til der vi startet for å grille litt. Været var i forandringen og det fikk vi merke da engangs grillene var i full jobb. Pølser ble kastet på, men himmelen åpnet seg og vinden ble sterkere. Ble noen godt utvanna pølser med varme produsert av noen våte griller.
Kvelden kom fort der noen fisket ut kvelden mens noen kastet inn håndkleet for dagen. En fin dag var over, men ble dessverre avsluttet på en kjip, kald og våt måte.


DAG 2

Søndagen startet med gråvær og noe mindre folk. De som hadde overnattet i hytter og biler ute ved Portør var klare for fiske da jeg kom ut kvart på 10 sammen med Espen Dalen og Roar Alvestad. Delte oss opp kjapt og dro til forskjellige fiskeplasser. Solen kom frem og gjorde det bare helt nydelig ute.

De som ble med meg fikk oppleve et område med mye sjøørret, 2 sel som stadig dukket opp foran oss og fine områder. Espen hadde 4 flotte sjøørreter samtidig etter flua si så han ble ganske så skjelven, men dessverre ble det med den ene gangen. Jeg fikk en på 1,2kg ut mot et skjær bare noen meter fra selene som lå å duppet i vannet.detbiter-1024x576

Rett etterpå får jeg telefon at Roar Alvestad hadde fått en på 1,6kg der de var og i tillegg hadde han hatt noen store følgefisk som han tippet til 2-2,5 kg etter flere ganger, men som ikke ville bite. Han sa han var skjelven hehe og det skjønner jeg godt. Det er helt rått å oppleve det, men kan også være veldig fortvilende. Uansett moro å høre. Også Kjetil Henriksen hadde hatt noen store følgefisker en plass og i tillegg møtte vi på en eldre kar som hadde mistet en 3kg + fisk. Så det var en del fin fisk i farta.

Tiden flyr fort når man opplever så mye
moro og har det hyggelig sammen, men klokkeslettet for kåring av en vinner i den «lille» konkurransen som var en del av treffet var kommet. Vinneren der ble Roar Alvestad, med sin flotte sjøørret på 1,6kg

Det ble tatt en del fisk totalt, men fisket var langt i fra på sitt beste i disse områdene. Det løsnet litt etter drittværet som var kvelden før og som varte gjennom natten.

Treffet var nå avsluttet, vinner var kåret og folk ville hjem…. Ikke helt riktig, for alle mann ville fiske mer og dro avgårde til ulike områder.

eeeeeeeeee

Jeg må få med at dette ble en strålende helg sammen med kjempe trivelige folk i et fantastisk område som både ga oss smaken av litt skikkelig vår i solen samt en dose med regn og vind. Målet mitt for helgen og dette opplegget var som jeg skrev lenger opp at jeg ønsket å dele og vise frem sjøørreteldoradoet Kragerø. I tillegg til det er alltid et av målene mine med slike treff at man skal bli kjent med andre fiskere som har samme lidenskapen. Det blir alltid mange forskjellige folk med mange ulike meninger om diverse innenfor fiske på slike treff. Det gjør at man både kan lære av hverandre, mye latter da noen alltid skal diskutere litt og tid til myyeee skryt.. hehe, det må til.

Så da sier jeg takk for denne gangen. Jeg kan nevne allerede nå at jeg har planer om et stort treff til høsten, med en helt annen ramme enn dette lille treffet. Så håper jeg da både får se gamle og nye ansikter. I mellomtiden vil jeg ønske skitt fiske fremover. Det har vært bra fiske enkelte dager lenge nå, men også vært helt håpløst med klart, blankt og lavt vann en stund med håpløst fiske etter mye vakende fisk, men nå virker det som det har begynt å løsne med litt jagende fisk osv. Det er deilig… Skitt fiske alle sammen

13052746_10154278241981535_1254637308_o-1024x576

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy